Någon i din säng

Roman, Andreas

| 2009

Flag from sv

105


Utifrån sett har Sofia allt. Hon är en framgångsrik ung författare och bor mitt i stan i en lägenhet med fantastisk utsikt. Men i själva verket är hon fruktansvärt ensam, en ensamhet som hon dövar genom att umgås med sin låtsaskompis. Så en dag beslutar hon sig för att ta tag i sitt liv och sluta med sina låtsaslekar, men då börjar plötsligt saker hända som tyder på att den tunna linjen mellan verklighet och fantasi har suddats ut. Sent en natt vaknar Sofia av att det ligger någon i hennes säng ...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Glada Gunvor

2014-10-27

Betyg

Väldigt rörig och inte speciellt spännande.

Monika W

2013-01-23

Betyg

För drygt ett år sedan läste jag första delen, Mörkrädd, och det var faktiskt lite vad jag blev under tiden. gjorde mig inte heller besviken. Läs mer på http://bokslut.blogspot.se/2013/01/nagon-i-din-sang-av-andreas-roman.html

Frida W

2011-09-03

Betyg

fy. väldigt otäck bok.

Anna Moth

2011-08-14

Betyg

Bra bok! Önskar att den hade varit mycket längre och att slutet inte var så kort och klämkäckt, annars inga klagomål. En typisk sån bok som man bara "råkar" köpa på Willys och blir positivt överraskad av.

Mattias Renström

2011-06-18

Betyg

Liksom i Mörkrädd presenterar Roman en ganska spännande historia. Det är korthugget språk, väldigt lättläst och man tar sig snabbt igenom den. MEN: den kommer aldrig igång. Jag väntade och väntade, men det kom aldrig något klimax innan boken plötsligt är slut.

Lena Floser

2011-05-03

Betyg

Slutet drog ner betyget. Det blev lite antiklimax efter bra uppbyggd spänning.

Jasmina <3

2011-04-12

Betyg

Nja ingen höjdare precis, men den gick helt klart bra att läsa klart. Jag ger den en 3a för att den kommer igång i mitten av boken, men mer tycker jag inte riktigt att det blir.
Jag skulle inte kalla den för skräck inte skrämde den mig i alla fall.
Jag hoppas att den kan skrämma någon annan :)

Petra Hansson

2011-02-28

Betyg

"Någon i din säng" kröp under mitt skinn. Jag blev rädd helt klart. Precis som i "Mörkrädd" är det barndomsskildringen som är styrkan. Den gör ont. utfärdar en liten varning för alla som har haft en låtsaskompis, då kan det bli lite för ruggigt.

A

Adios Flamingo

2011-02-23

Betyg

Över förväntan, min sambo blev rätt besviken på den men jag tyckte väldigt mycket om den. Otäck och bra skriven.

Karin Söder

2010-09-15

Betyg

Blev lite irriterad över likheten till Mörkrädd, men det löser sig när man läser vidare! Absolut läsvärd!

Veronika Mellqvist

2010-09-14

Betyg

Jag får inte riktigt grepp om den här boken. Bitvis är den bra och bitvis svår att förstådå det blir lite rörigt. Har velat mellan att ge betyg två eller tre, men bestämt mig för en svag trea.

Kristina Simar

2010-06-07

Betyg

Recension av Andreas Romans Någon i din säng
Boken är utgiven av Natur & Kultur och innehåller 318 sidor.

Andras Roman är född 1975 och bor i Göteborg. Vid sidan av sitt skrivande arbetar han som chefsdesigner för tevespel. Natur & Kultur har tidigare utgivit Vigilante (2006), När änglar dör (2007) och Mörkrädd (2008)

Handling: Boken är en efterföljare till Mörkrädd. Man behöver inte ha läst den innan, men det finns en koppling mellan böckerna.
Sofia är en succéförfattare på cirka 30 år, som säljer mycket bra. Hon får erbjudanden om filmatiseringar av sina böcker, och hon tycks ha allt - pengar och en vacker lägenhet, men egentligen är hon en väldigt ensam människa som bär på mycket skräck inom sig. Ofta visar sig en mörk och smal gestalt för henne i mörkret. Vem är gestalten? Är den bara fantasi eller är den verklig?

Sofia blir vän med sin granne Bo, en änkeman som är i 70-årsåldern, de trivs bra ihop som vänner. Sofia känner sig trygg i Bos närvaro, men ibland dyker den otäcka gestalten ändå upp och ställer till för Sofia. Mycket av hennes rädsla och ensamhet bygger på den tilltro som hon hade till sina föräldrar som liten. Hon hänvisades ofta till hemhjälpen, föräldrarna var sällan hemma och de gånger de lovat att göra något roligt tillsammans med Sofia blev hon sviken. Det kom alltid något annat som var viktigare och Sofias besvikelse blev större och större. Det blev en låtsaskompis som fick bli den som hon anförtrodde sig åt.

Ännu en riktigt bra roman av Andreas Roman. Som vanligt är den spännande från början till slut. I hans andra romaner finns inte många karaktärer, liksom i denna finns det inte så många att hålla reda på, men det gör ingenting, boken gör sig inte sämre för det. Mitt problem är att jag gärna läser på kvällarna och Andras Romans romaner är väl inte de lämpligaste att läsa då. När jag lade den ifrån mig kunde jag inte sova, så det var bara att läsa klart den och då hade det börjat ljusna. Skuggorna som jag såg då blev faktiskt lite skrämmande. Somnade gjorde jag först på morgonkvisten.

Betyg 5/5 Kristina Simar

FranZone c”,)

2010-02-08

Betyg

Om en person med myket "fantasi", som en psykoligisk Ajvide-bok/novell...