Mystiska Milla och spökskolan

Lindell & Skavlan

| 2009

Flag from sv

20


Vad i tusiken är det här för något? vrålade den arge fabrikören. En skurtrasa? Är det städhjälpen som har glömt kvar en av sina trasor? - Nej, pappa, ropade Pinneus. Det är ett spöke, ett äkta spöke. Mystiska Milla bor på tyglagret i den stora syfabriken tillsammans med många andra spöken. Hela dagarna ligger hon prydligt hopvikt och väntar på att det ska bli natt. Men när Milla får börja på Sofia Skrämmavettis spökskola för yngre oskolade spöken förändras hennes liv - hon ska spöka på riktigt. En dag händer något hemskt. Milla råkar knuffa ner spöket Flinka Fiola från en hylla och raskt har Fiola förvandlats till en väska som skickas till Paris. Flinka Fiola måste räddas! Som tur är får Milla hjälp av Pinneus, tygfabri­körens son. Tillsammans ger de sig av på en vådlig färd till Paris - en spökaktig och härlig resa i filosofins, kulturens och livets historia. Det här är första...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Teresia Kjellgren

2015-04-17

Betyg

Tycker av någon anledning att den skulle ha kunnat vara hur bra som helst. Lite Harry Potter drag ibland, lite drag åt Pax-serien ibland...men så faller den på något?! Men den är läsvärd och 12-åringen blev väldigt nyfiken och tänker läsa den.

Johanna Tallroth

2012-04-11

Betyg

Första boken om Milla är bäst!!! Toppenbra högläsningsbok! Synd bara att de böckerna som följer efter inte är lika bra..