Myrskyvaroitus

Adolfsson, Maria

| 2019

Flag from fi

61


Vietä talvi murhasaarilla! Huippusuositun Doggerland-dekkarisarjan toinen osa Myrskyvaroitus vie viettämään sukujoulua myrskyisissä merkeissä. Komisario Karen Eiken Hornby on sairauslomalla toipumassa virantoimituksessa tulleista vammoista, ja joulu on ovella. Pyhien vietto sukulaisten kanssa käy hermoille, joten hän tarttuu tilaisuuteen osallistua murhatutkintaan Noorön saarella. Asiat mutkistuvat nopeasti, kun tapahtuu toinenkin murha, ja alkaa vaikuttaa siltä, että Karenin vähemmän lainkuuliaiset sukulaiset ovat saattaneet sekaantua asiaan. Yksityiselämä ja työ menevät entistä pahemmin sekaisin, kun läheinen ystävä joutuu hengenvaaraan. Maria Adolfsson on tukholmalainen kirjailija ja viestinnän ammattilainen. Myrskyvaroitus on toinen, itsenäinen osa Adolfssonin suuren suosion saavuttaneessa Doggerland-sarjassa, joka sijoittuu kuvitteelliseen saarivaltioon Pohjanmerelle, Skandinavian...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Minna Matson

2019-12-20

Betyg

Bladvändare i fantastisk miljö. Jag skulle vilja bo i Doggerland! Spännande och välskriven.

Karolin L

2019-07-01

Betyg

Jag formligen älskar allt med Adolfssons böcker om Doggerland! Den är otroligt välskriven, stark och omöjlig att släppa ifrån sig.

Maria Jacobsson

2019-06-06

Betyg

Andra boken i serien om Doggerland var lite krångligare i handlingen. Klart läsvärd denna också även om första boken är snäppet bättre (kanske hade för höga förväntningar...).

Engelska Väninnan

2019-05-27

Betyg

Tillbaka i Doggerland och än en gång i sällskap med Karen Eiken Hornby. Handlingen var denna gång lite omständlig och komplicerad. Lite väl mycket våld denna gång. Läsvärd.

V

Villivonkansbooks

2019-04-14

Betyg

I Stormvarning får vi åter igen träffa kriminalinspektör Karen Eiken Hornby ute på önationen Doggerland. Jag läste den första boken Felsteg förra året när den släpptes och tyckte det var en av förra årets bästa deckare. Därför kändes det extra kul att få återse Karen igen. Bara miljöerna som boken utspelar sig i är i en klass för sig och ger en speciell stämning åt hela berättelsen. Jag gillar att Doggerland har sin egen historia och att hela samhället är uppbyggt runt det. Alla människor har stenkoll på alla andra och vet precis vad de gjort/inte gjort. Extra spännande blir det när Karens egna släktingar figurerar nära i mordutredningen. Stormvarning visar att Maria Adolfsson är ett namn att räkna med när det gäller välskrivna deckare som naglar sig fast. Den har både bra språk, intressanta personporträtt och målande beskrivningar. Det här en serie som jag hoppas att det kommer många fler delar i, jag vill fortsätta följa Karen både privat och i jobbet. Hon är en av mina nya favoritpoliser! Har du inte läst Felsteg rekommenderar jag att den läses först för att få hela historien med sig!

J

Betyg

Spännande, stark & välskriven!

Britt-Marie Kullin

2019-02-23

Betyg

Stormvarning är den andra boken i den planerade serien om kriminalinspektör Karen Eiken Hornby på Doggerland, en påhittad ö i Nordsjön.

Den första boken heter Felsteg, och här är en länk till min recension av den boken.

Jag tyckte mycket om Felsteg, och jag tyckte lika mycket om Stormvarning.

Miljöerna är väldigt fint beskrivna, och likaså karaktärerna. Och jag ser fram emot att följa Eiken och hennes kollegor och vänner på Doggerland, i kommande böcker.

Rekommenderas absolut, men läs Felsteg först.

E

Ewa H

2019-02-16

Betyg

Gillar den här! Riktigt bra intrig, lite svår att genomskåda. Karen Eiken Hornby är också en mycket komplex och trovärdig huvudperson. Lite våldsamheter här och där och riktig spänning mot slutet. Kul och lockande miljö i det påhittade Doggerland. Det blir en stark fyra.