Polisen Amanda Paller får i uppdrag att infiltrera Benny Berg, Sveriges största tillverkare av metamfetamin som lever ett nedtonat Svenssonliv. Operationen leds av aktionsgruppen i Stockholm. Amanda ska tillsammans med kollegan Tony Seger spela ett nygift par som flyttar in i familjen Bergs radhusområde. Relationen till kollegan försvårar uppdraget Tony avskyr Amanda. För det är ju ingen hemlighet inom kåren att Amanda har barn med värdetransportrånaren och polismördaren Adnan Nasimi. Mullvaden är den efterlängtade fortsättningen på Anna Karolinas hyllade kriminalserie om Amanda Paller vid Stockholmspolisen. Tidigare böcker i serien är Stöld av babian, Står dig ingen åter och Förlorat ansikte.ANNA KAROLINA har arbetat som polis i femton år och är känd för sina trovärdiga kriminalromaner. 2014 debuterade hon med Stöld av babian som nominerades till Crimetime...
Serien om Amanda Paller har jag läst med nöje och när jag såg att det plötsligt dök upp en som hette Mullvaden så trodde jag att det, återigen, var det här oskicket med att byta titel på en gammal bok (av förklarliga skäl, eftersom det gjorts på de tre tidigare delarna). Det var det inte, till min stora glädje. På förra årets Skånska deckarmässa passade jag på att köpa den. I år tog jag med den i min Finish That series-utmaning.
Sex år dröjde det mellan tredje och fjärde delen (bara fem mellan läsningen av dem) och det har ju så klart gjort att jag har glömt ganska mycket. Det mesta kommer tillbaka till mig ganska snabbt, det är bara detaljer som gått förlorat. I bokens värld har det emellertid bara gått ett pyttelitet tag. På sin höjd någon månad. Allt är i stort sett som det var när vi lämnade dem.
Mullvaden är betydligt snällare än sina föregångare. Vilket inte alls betyder mindre spännande, bara mindre rå. Till och med lite smårolig ibland. Båda de sakerna är faktiskt något jag uppskattar. Kanske är det till och med så att detta är den bästa i serien. Hittills? Kommer det kanske fler?
OBS! Detta är en kraftigt förkortad text. Hela finns på min blogg https://bokslut.blogspot.com/2024/05/bok-mullvaden-av-anna-karolina.html
Bokens grundhandling består av att man får följa Amanda Paller som arbetar inom Stockholmspolisen, samtidigt som man även får följa Adnan Nasimi som är den kriminella mannen som Amanda olyckligtvis är kär i och har barn tillsammans med.
I varje bok får vi följa med de två huvudkaraktärerna, deras privatliv som ständigt ska balanseras med det faktum att Amanda är polis och Adnan är grovt kriminell. Balansen mellan under och över världen är hårfin och tänjs lite för ofta hos Amanda.
Bokens handling drar igång rätt så tätt inpå efter att förra boken slutade och man hoppar rakt in i bokens intriger och spänning. Vi som läsare får hoppa direkt in i händelserna med snabbt tempo och många överraskningar och chockande händelser.
Handlingen och spänningen kring hela biten med undercover, spaning och infiltrering var väldigt spännande och intressant att läsa. Det var för mig ett litet nytt sätt att läsa en spänningsroman på då jag tidigare inte läst en bok med det upplägget men det kommer jag verkligen att göra mer i framtiden.
Karaktärerna samspelar riktigt bra med varandra och även om några av dem kolliderar med varandra i början så skapar det bara mer spänning och intriger i handlingen. Att få dyka ner lite djupare i karaktärerna är väldigt spännande, speciellt att få läsa mer av Amanda och Adnans relationer till varandra även om jag inte alltid uppskattar för mycket kärlek så var det helt okej mängd i denna bok.
Kapitlen är lättlästa och välskrivna, det är lätt att hänga med i bokens handling trots att det var länge sedan jag läste de tre tidigare delarna. Miljöbeskrivningarna, karaktärsbeskrivningarna och spänningen är spot on och det var verkligen svårt att lägga ifrån sig boken när man väl hade börjat läsa. En fullpoängare helt enkelt!
Mullvaden av Anna Karolina är en riktigt spännande bok med många tvistar och överraskningar som man verkligen inte förväntar sig.
Anna Karolina har skrivit en riktig bladvändare, om man tyckte att de tre tidigare böckerna i serien om Amanda Paller var bra så var denna snäppet bättre. Så mycket spänning, överraskningar och tvistar som vävdes in blev till en riktig bladvändare.
2022-10-23
Polisen Amanda får i uppdrag att infiltrera Benny Berg som är Sveriges största tillverkare av metamfetamin. Benny lever ett vanligt Svenssonliv i ett radhusområde - Amanda och hennes kollega Tony ska tillsammans spela ett nygift par och flytta in och bli grannar till Benny. Nu börjar arbetet, kommer Amanda och Tony lyckas med sitt uppdrag?
Det här är den fjärde boken om polisen Amanda Paller och för mig faktiskt den första jag läser om Amanda, men det är definitivt inte den sista. Det här är riktigt bra, trots att det är nya bekantskaper i karaktärerna så känns det ändå inte svårt att lära känna dem. Jag dras snabbt in i boken och tempot och drivet är perfekt för mig och jag kan inte läsa tillräckligt snabbt för att få vända sida. Jag vill nästan hoppa över rader för att de ska gå snabbare för att få veta hur det ska gå, men inser snart att det var en dålig idé…. Haha! Det här är en riktig bladvändare. Boken är händelserik, det är lite tuffare och råare, jag håller andan flera gånger men det är bara något jag uppskattar, älskar att det här.
2022-10-12
Spännande, välskriven och intressant. En bladvändare som jag sträckläste, betyg 4,5. Fortsätter gärna följa karaktärerna.
Betyg: 4 av 5 - 📚 - Den här boken, Mullvaden, av författaren Anna Karolina, är den fjärde delen i serien om polisen Amanda Paller. Jag har läst dom tre tidigare böckerna, och tyckt mycket om dom. Och jag tyckte även om den här. Så jag kan absolut rekommendera boken, och hela bokserien, till alla som tycker om svenska deckare.