Mrs Dalloway

Woolf, Virginia

| 1996

Flag from en

1072


The action in this novel is restricted to the events of one day in central London, punctuated by the chimes of Big Ben. It is a richly-textured impression of the cross-currents of sophisticated social life. Latest in the Popular Classics series.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Emma Svanberg

2018-04-24

Betyg

Något av det mest fantastiska jag någonsin läst

S

Sara Frimodig

2016-05-22

Betyg

En bok som handlade om en till synes helt vanlig dag i Mrs Dalloways liv. Ibland lite svårt att hänga med i vems perspektiv som det berättades ur, men för det mesta en fin bok om de vardagliga sakerna och hur stora de blir för personen de berör.

D

Dan Tilert

2014-12-30

Betyg

Jag kan i någon mening acceptera, ibland kanske rentav se, att det här är Stor Litteratur. Men den är skriven för det tidiga 1900-talets bildade klass i England, till vilken jag inte kan räkna mig. Det är inte ofta jag ger upp att läsa en bok på engelska, men här fick jag retirera till en svensk översättning för att inte helt tappa spåret.
Men nej. Den här boken säger mig ingenting. Det finns några läsvärda och/eller roliga passager, men magin i den här boken uppstår med någon annan än mig.

Mylar .

2014-03-09

Betyg

En bok som inte riktigt går att slöläsa. Allt som sker skildras genom någons, ibland flera personers, syn och tankar. Precis som ens egna tankar kan de ibland sväva iväg åt oväntade och ointressanta håll, vilket är den kritik jag kan komma med mot boken. Poetiska utsvävande beskrivningar av saker som ligger långt från bokens miljö eller handling känns helt ovidkommande och onödiga. Men vid fokuserad läsning dyker det ofta upp helt briljanta partier som är en fröjd att vila ögonen på.

Lina Zackrisson

2013-10-24

Betyg

Vill så gärna, och trodde så mkt, att jag skulle gilla men klickar inte denna gång. Kanske för att j läste Knausgård precis innan och hans ström av tankar är så mkt mer intressanta:)

Pernilla Lindholm

2012-09-28

Betyg

Det är så märkligt att en roman som är så tråkig att läsa I är så intressant att läsa OM. Jag konstaterar härmed ännu en gång (tredje gången gillt?) att Virginia Woolf inte är en författare som tilltalar mig. Filmen Timmarna är otroligt bra dock, så den rekommenderar jag alla att se.

Maria Eriksson

2012-07-09

Betyg

Min första bok av Woolf. Svårare än jag trodde att komma in i hur hon skriver. Men när man förstår att hon blandar den yttre och den inre dialogen som människor har blir den intressant. Engelskt överklassliv visst, men också en levande skildring av det som gör relationer så komplicerat.

Emma Fägerlind

2012-05-12

Betyg

Å, somligt är helt huvudet på spiken och måste läsas flera gånger på raken, bara för att det är så bra. Men allt är inte så, annat är mest bara tråkigt, om än vackert beskrivet det med. Jag har nog ändå hittat min Woolf-favorit, äntligen.

L

Linda Sjöberg

2012-03-23

Betyg

Nej, det här var inte riktigt mig. Svårläst och tråkig. Kanske för att jag löste den på engelska. Det ända jag gillar med den är att man får ta del av flera olika karaktärers uppfattbar om vad som sker i omgivningen.

Isa Nuutinen

2012-03-13

Betyg

en av mina absoluta favoriter!

Betyg

En ren skönhetsupplevelse.

eva arkelid

2011-10-09

Betyg

det här är ingen bok man bara slöläser tyvärr gav den mig inte någon känsla för någon i boken de bara flyter runt men det är ett underbart språk i boken och helt klart läsvärd

S

Sara .

2010-11-24

Betyg

Inte alls så bra som jag trodde att den skulle vara. För mycket text och inget intressant.

A Bookaholic Swede

2010-11-18

Betyg

En helt klart läsvärd bok, men slutet var en aning abrupt!

Maria Nordström

2010-07-17

Betyg

Jag trodde jag skulle få mitt livs läsupplevelse och blev besviken. Annars är detta en läsvärd bok.

K

Kristina Passad

2010-01-05

Betyg

En alldeles fantastisk roman och ett av de starkaste argument mot krig jag någonsin läst!