Mot ännu en sommar

Janet Frame

| 2010

Flag from sv

53


Efter framgången med trilogin En ängel vid mitt bord kommer nu ytterligare en självbiografisk roman - så privat att författaren avböjde publicering av denna under sin livstid. Mot ännu en sommar tillkom 1963 i samband med att Janet Frame, liksom bokens protagonist Grace, tog ett avbrott från ett av sina stora romanprojekt. Graces tankar kretsar kring hennes rotlösa liv som författare, tärande prestationskrav och förlamande sociala konventioner. Då hon har svårt att slå sig till ro i sin bostad i London ger hon sig av på en resa. Det blir lika mycket en resa i Graces inre; en värld som utmärks av landsflykt och hemlängtan, liksom känslan av att inte höra hemma någonstans. Det att ständigt befinna sig på flykt.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Engelska Väninnan

2010-08-05

Betyg

Ingen tvekan om att Frame är en skicklig författare. Här får vi krypa under skinnet på den folkskygga Grace Cleave (ett självporträtt?), när hon tvingar sig att tacka ja till ett weekendbesök. Under besöket vandrar hennes tankar ofta bort till olika barndomsupplevelser. De är livfulla men mycket sporadiska, sätts inte in i något sammanhang. Enskilda delar är mycket bra, men romanen som helhet är splittrad och tråkig.

Emma Fägerlind

2010-07-29

Betyg

Jag älskar Grace Cleave jag! Man får verkligen kliva in i henne, lära sig det mesta om hur hon funkar, och det är mycket trevligt alltsammans.

A

Audrey Lebioda

2010-05-02

Betyg

Väldigt bra språk men historien tycker jag mindre om. Huvudrollsinnehavaren går mig på nerverna.

Tomas Andersson

2010-02-04

Betyg

En trevlig bok.