Morsning och goodbye

Karlsson, Petter

| 2015

Flag from sv

60


En av vår tids mest folkkära underhållare MAGNUS HÄRENSTAM var kanske mest känd som ena halvan av Magnus och Brasse och som en tredjedel av ?Fem myror är fler än fyra elefanter?, men hans karriär omfattade också samarbeten med större delen av den svenska humor- och underhållningseliten under 1970- och 1980-talen. Han medverkade i filmer av Lasse Hallström och Bo Widerberg och i komediklassiker som Sällskapsresan och Göta kanal, och ledde under nästan femton år frågesporten ?Jeopardy!? i TV4. Här berättar han för första gången allt om sin långa karriär och sitt festglada liv, men också om den kärlekslösa uppväxten, om den utomäktenskapliga dottern, om saknaden efter bortgångna familjemedlemmar och kolleger samt om den egna cancersjukdomen. I boken skildras även det sista mötet med hans gamle vapendragare Brasse Brännström sommaren 2014. Magnus gick bort en kort tid efter...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

S

Stefan Brunzell

2020-09-17

Betyg

Magnus röst går igenom fint. Mkt bra!

Jan Svensson

2017-04-29

Betyg

Jag hör författarens röst när jag läser boken. En rak berättelse om hans liv, med och motgångar, vänner och fiender. Allt känns ärligt och uppriktig ur hans synvinkel. Mycket fint om Brasse Brännström.

Pierre Iversen

2017-03-29

Betyg

Betyget blir en stark 2:a. Boken tar dock, tyvärr, upp allt för mycket ointressanta saker som drar ner betyget. Det som var/är av intresse är givetvis mycket intressant att läsa om, men allt för ofta tas det upp rena struntsakerna, bland annat vilka vinsorter det bjöds på till höger och till vänster, och det läggs ner för mycket tid/text på dessa, enligt mig, struntsaker. Mycket av boken upplever jag som en hel del skryt (som vilka kända personer Magnus känner/träffat osv). Slutet av boken var bättre än första hälften, även om det givetvis finns intressanta saker att ta del av även i bokens första del.

Jan Banan

2015-07-15

Betyg

Mycket trevlig biografi, där den gode Magnus inte räds att ta upp obekväma händelser ur sitt liv. Ett stort plus att han själv läser ljudboken.

Lisette Bergh

2015-07-08

Betyg

En bok med mycket värme som jag verkligen rekommenderar

My.loved.books

2015-07-06

Betyg

Fem stjärnor räcker inte!! Skulle vilja ge ännu fler för det är den väl värd denna Fantastiska bok! Det har aldrig hänt att jag blivit rörd av en bok bara genom att läsa dedikationen, men det blev jag här... Det stod "Till Brasse"...