Mrkerspr r en kuslig psykologisk thriller i bsta Frimansson-stil.
Hilja Agnevik r i femtiorsldern, ogift och barnls. Hon jobbar i blomsteraffr och bor tillsammans med sin ldre tyranniska syster Karla, som r frtidspensionerad. Av en slump kommer Hilja i kontakt med sin gamla klasskamrat, den numera framgngsrika skdespelerskan Jenny Ask. Hilja beundrar och avundas Jenny, men hennes beundran frbyts i hat nr Jenny nonchalerar henne och avvisar hennes kontaktfrsk. Kanske fr Hilja en chans att npsa den sturska Jenny nr hennes bror fastighetsmklaren fr i uppdrag att slja Jennys Brommavilla? Hilja fljer sin bror dit p en visning och drjer sig kvar i huset. Det hon senare blir ofrivilligt vittne till fr emellertid lngt otckare konsekvenser n hon frestllt sig. Fr ngon lurar dr ute i villaidyllen, lurar p mrka stigar och joggingspr.
Inger Frimansson,...
Mycket vlskrivet med en disposition som gr att man knappt kan vara sker p ngot frrn mot slutet. Frfattaren presenterar en rad av obehagliga personligheter och olyckliga den och alla berr en. Boken vcker mnga olustknslor och med dem ett visst motstnd att lsa vidare.
Den frsta bok av Frimansson jag lst. Tyckte den var jttebra - nda tills jag kom till slutet. D tog allting slut s tvrt och jag knde mig besviken och en aning lurad p konfekten.