Mrker, ta min hand

Lehane, Dennis

| 2006

Privatdetektiverna Patrick Kenzie och Angela Gennaro njuter av sensommaren i sitt kontor i Dorchester - arbetarstadsdelen med svl etnisk mngfald som svra problem, dr de bda vxt upp. Dr. Diandra Warren, en knd psykiater, tror att hon av misstag har frargat en inflytelserik medlem av Bostons irlndska maffia, och hon ber att Patrick och Angie ska skydda hennes son frn maffians hmnd. Men kan detektiverna skydda honom frn skurken som inte bara r maffialedarens hgra hand, men som ocks vxt upp tillsammans med Patrick och Angie? Kan Dr. Warrens f.d. man, en tongivande allmn klagare, hjlpa till att frsvara sin son? Allt eftersom detektiverna grver sig djupare in i fallet, kar morden runt dem. Bevisen brjar peka mot en otnkbar misstnkt - en seriemrdare som har suttit i fngelse sedan tjugo r tillbaka. Patrick och Angie mste snabbt ta reda p om och hur han kan ha...

Jennie Carlander

2020-07-21

lskar Lehanes bcker!

Tommy -

2016-03-09

Inte riktigt i samma klass som de andra stora Lehane-verken (Rtt regn, Patient 67, etc). men helt klart lsvrd. n en gng fr vi flja Kenzie & Gennaro, och jag trttnar inte p dem. Lsvrd, absolut!

Magnus Hgglund

2014-12-31

Gillar Lehane, har svrt fr karaktrerna Kenzie och Gennaro.

Ewa H

2014-05-30

Ja, blodigt i verkant! Men nd vldigt spnnande och vlskriven.

Jag vet inte, men jag tycker Lehane-bckerna r ganska verdrivna. Ska nog sluta lsa dem. Fr rcka med en 3, om n ganska stark.

Tobbe Fransson

2013-04-09

Den blodigaste av de 6 Kenzie-Gennaro jag lst.

Ingeborg Amnus

2013-03-16

Svrt att inte gilla denna hrdkokta deckare med samhllsengagemang.

P

PL *

2012-07-29

Lehane r bra! Denna var inte jttebra, dock, men det r ngot med hans sprk som jag gillar. Och s r det ju lite kul att boken utspelar sig i Boston.

Adios Flamingo

2011-12-06

Inte lika verdriven som Ingenting r heligt, men det r ju med Lehanemtt mtt det. Stora delar av boken r faktiskt mycket bra, men den tappar mycket i slutet s det gr bli en stark trea.

olle tokstolle

2011-10-24

standard deckartjafs

Ulf Gustafsson

2011-08-08

Bra. Mkt spnnande. Inte top-notch men bra sprk och en story som bde hller och vxer

Mattias Renstrm

2011-02-20

Svrt mellan tre och fyra. Jag gillar verkligen hur Lehane anvnder klyschor om den rkokta deckaren, ingen har s mycket rtt att gra det som han. Synd bara att sjlva uppdraget, mitt bland Bostons hrda verklighet, inte r speciellt klurigt eller intressant. Det mesta fokuset riktas mot annat, vilket jag inte var ute efter nr jag trots inre protester nd frskte mig p en deckare. Den r dock helt klart lsvrd och jag lr frska mig p nsta i serien ocks!

Detta var en bra deckare tycker jag..

Ulla Englund

2010-09-30

Trkig, inte alls lika bra som Rtt Regn och Patient 67

Irene D.

2010-08-07

Den mest underhllande deckare jag ngonsin lst.

Mia Enell

2010-03-24

Mrkt. Vldsamt och bitvis dystert. Boken har inte riktigt samma rappa, humoristiska sprk och berttarteknik som knnetecknar den fregende boken; "En drink fre kriget", eller som den efterfljande "Ingenting r heligt". Spnningsvrdet r det dock inget fel p och boken r klart lsvrd.

Mia Enell

2010-03-24

Hrdkokt deckare, humor och djup i en hrlig mix. Lehanes sprk med sina fantasifulla, skruvade och ibland absurda liknelser och beskrivningar hjer bokens betyg frn en 3:a till en 4:a. Jag kommer att fortstta med de efterfljande bckerna om Kenzie och Gennaro.

Magnus Bergstrm

2009-10-06

En svag fyra, men storyn lyfte verkligen under andra halvan! Ska bli vldigt intressant att kolla in resten av den hr serien.

Mia Dahlstrand

2009-08-12

2007-08-07
Patrick Kenzie och Angela Gennaro skyddar en psykriatiker. Spnnande och bra.

Mia Dahlstrand

2009-08-11

2007-07-05
Patrick Kenzie och Angie Gennaro dras in i hemligheter som har frankringar i Stadshuset. Spnnande med mnga vndningar.

Egentligen en 2.5:a. Inte alls srskilt bra, enligt mig. Rtt seg, irriterande resonemang om raser i Boston, och blodiga mord som inte fr mig srskilt impad.

Max Lundberg

2009-06-29

Heeeelt fantastisk bok, mycket svart humor och bitande samhllskritik samt en engagerande och berrande historia! Karaktrerna r helt underbara. Jag brjar falla hrt fr Dennis Lehane.