Mordet på Ragnhildsholmen

Ahlstedt, Mats

| 2009

Flag from sv

105


Några ungdomar åker ut till Ragnhildsholmen för att fira studenten, men festen får ett abrupt slut när de finner en mördad man ute vid den gamla borgruinen. Vem är han? Och varför har han grävts ner ute på holmen? Under polisens förhör med de boende i området berättar en äldre kvinna att hon har hört ett skott mitt i natten några veckor tidigare. Senare samma dag hittas kvinnan och hennes man döda i vad polisen rubricerar som ett dubbelt självmord. Men det gamla parets dotter Åsa vägrar tro att hennes föräldrar tagit sina egna liv, och när hon städar ur sitt föräldrahem hittar hon en bunt oöppnade brev på vinden, brev som för henne tillbaka i tiden och väcker minnen som hon helst hade velat glömma för alltid. Medan kommissarie Sören Högström fokuserar på mordutredningen och följer spår som pekar mot gängkriminalitet och droghandel, har hans kollega Fatima Wallinder svårt att släppa...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

A H

2020-02-03

Betyg

Helt ok.

Betyg

Helt okej 📚😍

J

Johanna Åberg

2018-12-09

Betyg

Lika bra och spännande som de övriga böckerna om Sören & Fatima!! En riktig bladvändare!!!

Annika F

2014-09-30

Betyg

Rätt så bra, en klar trea

Kristina Simar

2011-10-19

Betyg

Precis som alltid håller Mats Ahlstedts deckare, med Sören Högström och Fatima Wallinder hög klass, så även denna. Den var spännande från början till slut. Hela tiden tillkom nya karaktärer in i bilden som genast blev misstänkta. Till slut är det ett helt spindelnät av misstänkta familjemedlemmar. Berättelsen och karaktärerna är både mycket bra beskrivet och gestaltat. Jag känner hur många av karaktärerna är riktigt obehagliga. Det var en sträckläsarbok som slutade med cliffhangers i varje kapitel. Jag läste halva natten tills ögonen sade ifrån. Hade ögonen orkat hade jag nog läst boken från pärm till pärm i ett sträck.
http://blogg.passagen.se/krisim

Jenny Wikander

2011-09-17

Betyg

Jag har en gång hört att man kan försöka testa när man läser en deckare om man kan lista ut vem mördaren är innan författaren skriver vem det är, och att det skulle tyda på att det är en extra bra författare, om man INTE lyckas gissa det. Jag har försökt det med många böcker, det går sällan. Och det är omöjligt med Mats Ahlstedts böcker.

Det är väldigt bra böcker som är svåra att lägga ifrån sig...

E

Eva Bommelin

2010-03-21

Betyg

Denna bok har jag längtat efter men känner mig lite besviken.