Mordet i Eiffeltornet

Izner, Claude

| 2010

Det första Victor Legris-mysteriet Det skinande nya Eiffeltornet är stoltheten på världsutställningen i Paris 1889. Men en dag kollapsar och dör en kvinna på första våningen. Är det verkligen möjligt att ett bistick orsakat dödsfallet? Den unge bokhandlaren Victor Legris bestämmer sig för att ta reda på sanningen. Victor driver tillsammans med sin kompanjon, japanen Kenji Mori, bokhandeln Librairie Elzévir, där medhjälparen Joseph får anpassa sig en hel del till sina ganska excentriska arbetsgivares nycker och vanor. Bokhandeln gästas av såväl kända som okända personer från det färgstarka och brokiga Paris, bland annat Victors charmanta, egensinniga konstnärsväninna Tasja, som dock inte drar riktigt jämnt med Kenji. Om författaren Claude Izner är en psuedonym för två systrar som säljer böcker vid Seines strand. Laurence Lefèvre och Liliane Korb vet allt om 1800-talets...

Josefine Ejebjörk

2016-05-17

Inte min favorit, kom aldrig riktigt in i historien

Tobbe Fransson

2014-05-21

Lättläst med trevliga miljöskildringar från 1880-talets Paris

Anette B

2013-07-25

Hade nog väntat mig mer av denna bok. Tyckte den var väldigt rörig och jag känner mig inte lockad att läsa resten av serien.

S

Stefan J

2013-05-12

Nja, den här ger nog mest för frankofiler som vill frossa i världsutställningen i Paris 1889. Boken tappar snabbt tempo efter några få kapitel och återhämtar sig aldrig. Persongalleriet är lovande så jag kommer möjligen att läsa fortsättningen trots allt.

emmakicki

2013-01-12

Hade väldigt höga förväntningar men de infriades inte riktigt. Men jag blev inte heller besviken direkt, en ganska medelmåttig bok helt enkelt. Ska ge även nästa en chans tror jag! (Har dock sänkt den från tre till två).

P

PL *

2012-08-16

Nej, totalsågning på den här. Tråkig, banal, rörig, ointressant. Enda positiva var väl att den var snabbläst.

Fatima Andersson

Snabbläst och ointressant!

S

Sofie Petersson

2011-10-18

Förstår mig inte på den här boken, den flaxar hit och dit och har ingen tydlig struktur. Att påstå att den är en "nervkittlande mordgåta i Agatha Christies anda" är att vara helt ute och cykla. Jag uppskattar miljöerna och beskrivningarna om världsutställningen, men annars är den för stressig. Att den ändå får en tvåa beror nog mestadels på att det bor en liten frankofil i mig.

Madelene H

2011-09-01

Uselt skriven. Förvirrande och inte logisk berättelse. Och varför ligger epilogen-texten som just epilog? Skulle passa sig bättre i början.

Linn Lagerström

2011-08-09

Mysig bok. Kanske på grund av att jag är i Paris och känner igen alla ställen som nämns.

C L

2011-08-07

Jag tyckte inte om denna pga ojämnheten, flackandet, brist på logisk och intressant intrig, det dåliga berättandet och det urusla uppbyggandet av berättelsen. Och vad sa den egentligen om sekelskiftets Paris?

Petra Hansson

2011-08-06

Intrigen är inget vidare. Det som gör denna bok är miljöbeskrivningarna av paris och världsutställningen.

Maria Klamas

2011-07-06

Hade på grund av min känsla för Paris stora förhoppningar på den här boken... och visst det var välan kul att läsa en bok i Paris miljön... MEN boken handlar då om mord eller bistick... och det ska vara spännande med mannen som har ett antikvariat, hans ställföreträdande pappa.... vem kan man lita på... och så lite kärlek... men jäsp!! för mig blev det inte ett dugg spännande... det kändes mer som en usel variant av Ture Sventon...

Engelska Väninnan

2011-05-12

Gillar romaner i historisk miljö, men den här är för dåligt skriven.

Conny J

2011-05-05

Tvåan är helt och hållet miljön och stämningens förtjänst. Intrigmässigt en etta.

Elisabeth E

2011-04-20

Nja, inte riktigt så bra som jag förväntade mig. Den blev inte särskilt spännande men den var helt okej. Det var intressant att läsa om 1880-talets Paris och om författarna och konstnärerna som bodde i staden. Kommer definitivt att läsa de andra böckerna om Victor Legris.

Erik Gerlof

2011-03-22

Maria Lang på franska - lite mysigt, refernser till samtiden, osannolik och inte särskilt spännande deckarhistoria

C

Camilla Högström

2011-03-02

När kommer det spännande och det står på utsidan att det är en handling i bästa Agatha Christie-stil, inte vad jag kunde läsa mig till i denna boken. Den får två stjärnor för att den är bra skriven, men handlingen är jag mycket besviken på.

Samuel Karlsson

2010-07-15

Förväntade mig en småputtrig historia i bästa Agatha Christie-stil. Fick nästan det jag hoppades på. Men motivet var allt för dåligt och boken tappade tyvärr ganska mycketp¨å slutet. Men rolig semesterläsning.