Ljudbok

Morden på Mörkö

Karlsson, Samuel

| 2019

Flag from sv

27


Del 1: Jessica Jackson. Jessica Jackson är polis i Västervik och får ärva ett gammalt nedlagt mejeri på (den fiktiva ön) Mörkö, där hon drömmer om att starta ett mikrobryggeri. Men när en död man flyter i land på ön grusas hennes planer.Efter en fest i bygdegården försvinner en ung kvinna. Allt tyder på att hon blivit utsatt för våld. Jessica var själv med på festen, men har inte någon klar bild över vad som egentligen hände. Allt hon minns är ett bråk mellan några invandrare och den försvunna kvinnan.Eftersom hon känner till platsen dras Jessica snart in i den alltmer komplicerade polisutredningen. Och när ön blir isolerad efter en häftig storm står hon plötsligt helt ensam. Den idylliska fasaden briserar. Under ytan gror hat, svek och lögner. Öns invånare bär på en hemlighet värre än hotet från mördaren och om den avslöjas blir konsekvenserna förödande för alla inblandade ?

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Helena Rasmusson

2019-06-30

Betyg

Helt ok kriminal historia. Blir tyvärr lite långrandig & tråkig mellan varven. Trevliga miljöer.

E

Evelina Persson

2019-05-09

Betyg

Riktigt spännande!

Maja Dukic

2019-03-11

Betyg

⛵️Dags för recension⛵️
Morden på Mörkö av Samuel Karlsson
....................................................
Morden på Mörkö är en väldigt lättläst och faktiskt spännade kriminalroman.
Det blir en storm som isolerar hela ön från omvärlden och så börjar det hända saker. Det idylliska med ön försvinner och den visar sig från sin värsta sida faktiskt. Under ytan börjar det komma upp massa hat, svek och lögner. Alla vet precis allt men ingen vet någonting.
Jag tycker mycket om huvudkaraktären polisen Jessica. Hon gör sitt bästa, men eftersom hon är den enda polisen på ön, blir det svårt. Hennes kamp att avslöja mördaren blir utdragen ovh svår.
Det enda som jag har att anmärka i denna bok är att den har för många namn att hålla reda på. Det blev lite rörigt, annars är boken väldigt bra skriven med många twists så jag fann den väldigt spännande.

E

Evasbokhylla

2019-03-03

Betyg

4+ En klurig och spännande bladvändare.

S

Sonja Lindqvist

2019-02-22

Betyg

.

V

Villivonkansbooks

2019-01-21

Betyg

Morden på Mörkö är en trivsam deckare, utan massa detaljerade, råa detaljer. Den är inte händelselös för det, men vi slipper de allra värsta otäcka bitarna som man kan se i många andra deckare. Jag gillar Jessica som är huvudpersonen i boken. Hon är en kvinna i sina bästa år och har bara sig själv att tänka på, nu när sonen flyttat hemifrån. Jessica är en ganska anonym polis som jag vill veta mer om. Nu kom lite små detaljer om henne fram, men det känns som det finns mycket mer att hämta i kommande böcker om henne. Att bo på den fiktiva ön Mörkö är lugnt och trevligt, perfekt att placera lite mord på. Jag gillar hur författaren höll mig på halster ändå fram till upplösningen med vem som låg bakom morden. Jag kan konstatera att han lyckades bra med att finta mig, jag hade helt andra personer som jag misstänkte. Morden på Mörkö är en väldigt trevlig start på en ny deckarserie, jag vill läsa mer om Jessica och livet på Mörkö!