Morden i Baronville

Baldacci, David

| 2018

Flag from sv

27


Amos Decker, utredaren med åkomman som gör att han inte glömmer något, följer med sin vän Alex Jamison till småstaden Baronville för att hälsa på Alex familj. Men semestern varar inte länge. Plötsligt står grannhuset i brand, och till sin förfäran upptäcker Decker två kroppar i huset. Branden är inte dödsorsaken.Decker och Jamison bestämmer sig för att undersöka detta närmare men stöter på motstånd direkt, både från den lokala polisen och från invånarna. Morden visar sig vara toppen på isberget, och händelserna i Baronville verkar ha kopplingar till något större. Vad är det egentligen som döljer sig bakom småstadsidyllen? Och hinner Decker ta reda på sanningen innan fler oskyldiga drabbas?Morden i Baronville är den fjärde delen i Baldaccis serie om FBI:s utredare Amos Decker.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

E

Ewa H

2021-10-29

Betyg

En bra deckare i Baldaccistil. Spännande och med god miljö- och personskildring. Charmigt värre är Deckers samspel med en liten tös, till och med så att man som läsare får en tår i ögonvrån... I övrigt spännande bladvändare.

A Bookaholic Swede

2018-11-11

Betyg

Amos Decker och Alex Jamison besöker Alex syster i Baronville, Pennsylvania. De är där för att fira Alexs systerdotters födelsedag, men de kommer knappast dit innan Amos ser något fel i huset bredvid. Då går allt åt helvetet!

Det är allt du behöver veta om historien. Det och att många kommer att dö, staden är fylld av hemligheter och det viktigaste av allt, det går inte att lita på någon!

MORDEN I BARONVILLE fängslande mig från början till slut. Det är något mystiskt Baronville och allt Amos måste göra är att räkna ut allt och hålla sig själv och de omkring honom levande. Jag gillade verkligen bokens miljö, den en gång blomstrande staden är nu döende. Människorna som lever där har förlorat hoppet och tar till droger för att överleva vardagen. Det vilar en känsla av undergång över Baronville och något är hemskt fel där. En sak säkert, och det är några människor kommer ångra att Amos Decker bestämde sig för att följa med Alex till Baronville...

Boken var svår att sluta läsa och det överraskande mig inte då Baldacci alltid skriver thrillers som fängslar och fångar mitt intresse. Det här är bok fyra i Amos Decker-serien, men de är alla fristående så att du utan några problem kan läsa detta utan att ha läst de föregående tre böckerna.

Åsa Carlsson

2018-11-02

Betyg

Handlingen är genomgående mörk, tung och deprimerande. Samhället Baronville träder fram tydligt, kanske till viss del ger en bild av en samtida amerikansk småstad? Fullständig recension bokblogg: https://ibokhyllan.blogspot.com/2018/11/morden-i-baronville-av-david-baldacci.html

Jan Banan

2018-10-24

Betyg

Spännande bok i typisk Baldacci-stil. Svårt att lägga ifrån sig.

Betyg

En helt fristående bok om Amos Decker. Intressanta och spännande utredningar som gör de väldigt spännande från första till den sista sidan.

E

Evasbokhylla

2018-07-31

Betyg

En nagelbitare! Förstår att han sålt över 120 miljoner böcker efter att ha läst denna bok

J

Betyg

Spännande, fängslande och mörk!