Mord under Tjörn Runt

Fransson, Ramona

| 2010

Flag from sv

41


Deckaren som sätter skräck i hela journalistkåren och förlagsbranschen! Sveriges mest berömda författare Lilly Gertzon och Sveriges justitieminister Bertrand Thom hittas döda på golvet i vardagsrummet i sommarhuset, deras händer är sammanflätade. Är det mord eller självmord? Huset där kropparna hittas, är beläget på Tjörn, i Kyrkesund på berget Sumphuvet, och ägs av en av de rikaste och mest berömda förlagsfamiljerna, Gertzon. Lilly Gertzons make, Johan, som ska delta i regattan Tjörn Runt, dyker aldrig upp till start. Har han försvunnit frivilligt? Spaningschef Greger Thulin är tveksam till att debutboken av Lilly Gertzon: Jag gömde mitt barn, ska kunna ge dem ledtrådar. Det påstås visserligen att boken är en sann berättelse, tagen direkt ur verkligheten, men kan man tro på det? Kriminalkommissarie Katarina Linde är av en helt annan åsikt och tar en tripp till Lysekil, där hon söker efter...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Solveig Andersson

2018-08-21

Betyg

Väldigt bra kriminalroman. Fransson blir enbart bättre och bättre.

Betyg

Nej, jag pallar inte ens läsa ut boken. Rörigt med många personer och alla är gifta med varann. Slarvigt språk. Men den får en etta för att den faktiskt är skriven och utgiven. Det är svårt nog att lyckas med!

Ramona Fransson

2012-08-16

Betyg

När jag skrev den här hade jag hur kul som helst. Deckaren är en blandning av verklighet och sanning, som alla mina andra deckare. Grejen är att det bara är jag som vet vad som är sant och inte...

Kristina Simar

2012-07-20

Betyg

Precis som de fyra andra av Ramona Franssons deckare om Tjörn var denna helt klart mycket läsvärd. Gång på lyckas Ramona Fransson fängsla mig med mord på den idylliska ön på svenska västkusten. Boken skiljer sig heller inte från de andra när det gäller språk och gestaltning av karaktärer och miljöer. De är lika verklighetstrogna som alltid. Jag kan se hur vacker miljön är på Tjörn även om jag aldrig varit där. Det är något som jag tycker om när en författare lyckas med. Just att gestalta på ett sådant sätt att jag kan låtsas vara en betraktare i bakgrunden.

Betyg

Bra deckare + till att persongalleriet nedskrivet.

Ramona Fransson

2010-10-24

Betyg

Alla mina deckare senaste deckare, utom Mord under Tjörn Runt, finns som nedladdningsbara Mp3 böcker, men den kommer snart, Var de finns? Överallt där alla andra Mp3 blcker finns såklart!

Y

Yngve Karlsson

2010-07-21

Betyg

Hon blir bättre för varje bok, här kan man säga
" flytande " språk, hon skriver spännande och roligt.
Hon är verkligen på " G ".