Mord i natten

Leon, Donna

| 2003

Flag from sv

117


När allt annat är kaos söker Cordelia Edvardson, Svenska Dagbladets korrespondent i Jerusalem, verklighetsflykt och tröstar sig med en deckare. Allra helst ska det vara en deckare med kommissarie Brunetti. "Leon är för Venedig vad Maigret är för Paris", som hon utrycker sig. Och visst är det Donna Leons miljöskildringar från den vackra staden Venedig, scenerna i hemmet med en trivsam blandning av småprat och pastaätande och kommissarie Brunettis drabbningar med den korkade polischefen Patta som gör romanerna alldeles extra läsvärda! Guido Brunetti är den sympatiske huvudpersonen i Donna Leons böcker. Till skillnad från många andra deckarhjältar är han lyckligt gift och en i grunden vänlig själ. Däremot får man i Donna Leons böcker en inblick i Italiens nätverk av politiker, maffia och medier. Den här gången låter Donna Leon sin roman utspelas i kyrkans värld. En ung vacker kvinna...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

E

Ewa H

2015-11-14

Betyg

Några av Leons deckare (har inte läst alla än) är fascinerande annorlunda. Det kan sluta i ingenting, rättvisa enligt samhällets institutioner, skipas inte, men det blir en slags ordning ändå. Det italienska samhället tycks inbjuda till oortodoxa lösningar för att komma förbi korruption och maktstrukturer.
Brunetti och hans familj är oerhört trevlig att bli inbjuden till och miljön lockande.

Helena Wennergren

2012-12-25

Betyg

Det mest intressanta i boken är beskrivningarna av mat och Italien. Själva fallet beskrivs mer hafsigt och det känns som att författaren hoppar över 'scener'.

A

Betyg

Alltid trevligt att läsa Donna Leon. Småmysiga deckare och trevliga rundvandringar i Venedig.