Morberg grillar

Morberg, Per

| 2010

Flag from sv

20


?Så fort det är sol ska det grillas. Varför? Därför att vi gillar lite utmaning och ursprung. Och vi känner oss som kungar i eget rike när vi står där en vindstilla kväll i ångorna av varm sommarjord med ett glas vin och en lååång stekspade i nyporna. Dofterna som sprider sig synbart och retar varenda grannes grillsug. Här finns utrymme för värstingmätning också. Vem har den största grillen? Vem har den snabbaste? Vem har den minsta??Per Morberg lagar gärna mat utomhus, inte bara på grill utan också på stekhäll. Stekhällen är bra att ha när han ?ska steka upp 700 kilo svamp eller utspisa 400 ungar?, annars duger en vanlig klotgrill.I den här boken bjuder han på sina bästa recept med goda tillbehör. Bland de trettiotal rätterna finns entrecôte med blomkål och bluecheesesås, stora köttbullar med fetaost, kycklingspett med chiliaioli, lax med sesamfrön och teriyakisås och sparris med...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Tarja Ahlgrén

2011-08-09

Betyg

En kul liten utflykt med Morberg! Man hinner dra på smilbanden när man bläddrar igenom den här lilla grillboken. Eloge till fotografen Martin Löf - vilka fantastiska bilder, sommarsolskänsla i varenda en! Riktigt bra bilder kan göra stor skillnad! Det är nu annars inte så mycket innehåll här, visst, jag kan läsa mig till Morberg inte tycker att vildsvinen ska vara rökta utan bara saltade innan de grillas men det håller nu inte jag med om. Det tar annars en evighet om det nu överhuvudtaget lyckas att grilla en hel vildsvin. Spädgrisar har jag dock aldrig testar att grilla hela så när den chansen kommer ska jag följa Morbergs råd till punkt och pricka!