
Fransmannen Michel Montignac är välkänd för oss genom sin väl beprövade metod att gå ner i vikt. Han förkastar alla traditionella bantningsmetoder där det är kaloriräkning som gäller. Han säger att problemet är inte att vi äter för mycket utan att vi äter fel. Han menar att västvärlden har minskat sitt kaloriintag med 35?40 procent under de senaste femtio åren men antalet feta människor har ökat med 400 procent. Därför ligger inte problemet i hur mycket kalorier eller fett vi äter utan i hur mycket dåliga kolhydrater vi sätter i oss. Det vill säga de kolhydrater som får insulinproduktionen att öka och blodsockerhalten att skjuta i höjden. Det är kolhydraterna med lågt glykemiskt index (GI) vi ska satsa på. På så sätt känner vi oss mätta längre och frestas inte att småäta mellan måltiderna. Effekten blir en låg och jämn blodsockernivå som gör att kroppen förbränner mer fett och lagrar desto...
Visa mer
Recensioner
Bli först med att recensera denna bok