Monstret i Florens - Jakten på en mördare

Preston, Douglas J

| 2010

Flag from sv

13


Den amerikanske författaren Douglas Preston flyttar till en idyllisk by utanför Florens och förverkligar en livslång dröm. Men när han av en slump upptäcker att olivlunden utanför familjens nya villa har en blodig historia blir det också inledningen på en resa in mot ondskans mörker. Tillsammans med den italienske kriminalreportern Mario Spezi ger han sig ut på jakt efter den ökände seriemördaren Monstret i Florens, som under tio år gäckat polisen med sina grymma mord på unga kärlekspar bland Toscanas böljande kullar. I en utredning som ekar av den trollbindande staden Florens mörka och blodiga historia gör de allt för att spåra den skyldige och blir samtidigt själva utsatta för en illvillig komplott. Monstret i Florens är en mardrömslik och häpnadsväckande berättelse om den längsta och dyraste brottsutredningen i Italiens historia och två mäns envisa försök att avslöja en bestialisk...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Mikael Linder

2015-04-03

Betyg

Makaber historia som berättas på ett bra sätt. Väldigt många namn att hålla reda på. Blir sugen på att läsa fler böcker i ämnet Monstret i Florens.

Tomas Karlsson

2012-03-06

Betyg

En helt makaber återberättelse som gått helt under min radar av kriminalhistoria, nästan svårt att förlika sig med det faktum att det är en sann historia. Egentligen inte så märkvärdigt skriven, men man har verkligen en stark historia att luta sig tillbalka på, rekommenderas starkt!