Momo eller Den sælsomme historie om tids-tyvene og om barnet, der bragte den stjålne tid tilbage til menneskene
MOMO er den sælsomme historie om tidstyvene og om barnet, der bragte den stjålne tid tilbage til menneskene. Michael Endes verdensberømte eventyrroman for børn og voksne handler om tidens gåde og om de grå mænd, der får folk til at hoppe på produktions- og præstationsræset, så de ikke har tid til det virkelige. "Fordi tid er liv, og livet bor i hjertet." Men heldigvis er der Momo, der bor i en gammel teaterruin og er ven med alle mennesker. Michael Ende er født i 1929 og har skrevet eventyrbøger for børn og voksne siden 1960. MOMO udkom første gang i 1993. Den fik DEN TYSKE UNGDOMSPRIS og er oversat til mere end 20 sprog. Med MOMO og DEN UENDELIGE HISTORIE, der udkom i 1979, har Michael Ende slået sit navn fast som en af tidens største eventyrdigtere. Michael Ende døde i 1995.?Al magt til fantasien. Det er en stor og farverig roman med mange historier i historien. Læsestof til hele året....
2016-01-24
Endes sinnrika berättelse är den i särklass finaste hanteringen om tiden jag stött på, tiden och dess ständiga obegriplighet, relativitet och källa till stress och ångest. Tiden som blommor, som rök, som livet självt. Går er att lagra, eller spara. Bara leva!
"Momo eller kampen om tiden" är en bok som föreläsare och studenter har pratat gott om på estetiska fristående kurser jag har deltagit på. Med deras positiva omdömen av boken beslutade jag att ge den en ärlig chans och den är bra, men tyvärr inte så bra som många menar att den är. Mysig? Javisst. Fantasifull? Absolut. Tänkvärd? Då och då. Tyvärr finner jag boken vara en aning småtråkig och inte så intressant som jag hade hoppats. En 3:a, varken mer eller mindre.
Åh vad jag såg fram emot den här boken.
Men blev tyvärr besviken, den var läsvärd och mysig på sina ställen men även lite tjatig och långtråkig.
Läs hela recensionen på min blogg:
Läste den här boken långt innan det fanns en genre som kallades "fantasy" !
Den satte igång åtskilliga tankar, då, men det är länge sedan, och minnet är suddigt idag. När jag läste den var jag emellertid totalt såld ! Berättartonen vara god, och historien spännande !
Jag borde nog läsa om den egentligen. Den är ju ganska kort, och lättläst !
2010-09-09
Längesedan jag läste o minns den knappt bara att den berörde mig på djupet o fick mig att fundera på det här med tid och hur vi nvänder denvilket senare lett in mig på vikten av att våga stanna upp i nuet o njuta av just det