Mogen för skrubben

Krapu, Solja

| 2005

Flag from sv

46


Sent en fredag ska lärarinnan Eva-Lena ta ett par kopior i den öde skolan. Dörren till kopieringsrummet går i baklås och hon får tillbringa två ofrivilliga dygn med sig själv. En människa utlämnad på detta vis förändras både kroppsligt och själsligt. Medan Eva-Lena blir tvungen att lösa praktiska problem som har med våra mest fysiska behov att göra tvingas hon tänka. Aurora, hennes barndomskompis, som plötsligt susat in i skolans och hennes eget liv, har ställt mycket på sin spets. Hur ser Eva-Lenas liv ut egentligen? Hennes perfekta tillvaro, varför fungerar den inte längre? Varför får hon inte ha kvar sin klass och sitt klassrum? Och hur kan Aurora veta att Eva-Lenas och Eriks sexliv är lika med noll? Är Eva-Lena i själva verket mogen för skrubben? Det tar egentligen förbluffande lång tid, men så småningom sprider sig oron bland Eva-Lenas närmaste. Var finns hon? Den välkända estradpoeten...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

V

villa-freja.se

2018-11-24

Betyg

Åh, vilken härlig bok! Stundtals har jag nära till skratt samtidigt som det är en insiktsfullt berättad historia. Så varm ... och smått klaustrofobisk.

Minna Matson

2018-10-26

Betyg

Efter en helg instängd i en skrubb på arbetet så släpper Eva-Lena en del av sitt kontrollbehov och börjar leva. Skulle kunna vara rolig och givande men känns mest platt tyvärr. Ville tycka om den mer än jag faktiskt gjorde.

Anna Hedenstedt

2018-06-09

Betyg

Extremt träffsäker om livet som lärare! Rolig och snabbläst.

Blommiga Barbro

2015-05-12

Betyg

Av baksidestexten att döma så förväntade jag mig en ganska så underhållande historia. Att bli inlåst i en skrubb på det där viset kan ju bli väldigt problematiskt på ett bisarrt humoristiskt sätt. Mycket hade som sagt kunnat göras, men det är som om författaren inte vågar ta den chansen- istället mals det på någon form av tråkig tvålopera i skolmiljö som inte direkt hjälper till att föra historien framåt. Jag lägger av på sidan 210, har inga planer på att fortsätta! Svammel!

R

Rolf Almgren

2010-10-20

Betyg

Lärarinnan Eva-Lena sitter instängd i skolans kopieringsrum och tänker på saker som hänt i skolan och familjen.

kristina johansson

2009-08-31

Betyg

Vilken störtskö bok!!! Känner igen mig i så många delar. Den här rekommenderas speciellt till lärare :) Kanske var jag också mogen för skrubben!