Mödrarnas söndag

Swift, Graham

| 2017

Flag from sv

96


30 mars 1924. Det är ?mödrarnas söndag?, dagen på året då tjänstefolket får ledigt för att åka hem. En som inte åker hem är den föräldralösa Jane Fairchild, som i ställer möter sin älskare i granngodset som ekar tomt efter att bröderna dog i första världskriget. Det som händer sedan ändrar deras liv för alltid ? med ekon fram till vår tid. Mödrarnas söndag rör sig mästerligt mellan det tragiska och livsbejakande. Swift har skrivit en stor liten roman om livsval och öde, en roman för alla dem som älskade ATONEMENT, DOWNTON ABBEY och STONER. ?Mothering Sunday is bathed in light; and even when tragedy strikes, it blazes irresistibly? Swift?s small fiction feels like a masterpiece? (Guardian) ?Alive with sensuousness and sensuality?wonderfully accomplished, it is an achievement? (Sunday Times) ?Mothering Sunday is a powerful, philosophical and exquisitely observed novel about the...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

E

Ewa H

2018-03-20

Betyg

Oerhört skickligt skriven - men inte riktigt min melodi. En husjungfrus funderingar under en dag byggs ut till att bli en berättelse om hennes mer än nittioåriga liv. En filosofisk kortroman.

Engelska Väninnan

2017-09-02

Betyg

En omtumlande läsupplevelse. Romanen överraskar och leder till slutorden: "Och det handlade om att vara sann mot det faktum att en sak bara följde på en annan, att så mycket i livet -åh, så mycket mer än vi tror - aldrig kan förklaras överhuvudtaget."

Caroline Johansson

2017-07-26

Betyg

Denna bok fastnade jag inte alls för. Den var inget för mig. Den var så svår att förstå. Men okej att läsa.

Torbjörn Nilsson

2017-07-14

Betyg

Riktigt bra. Suger fast mig med starka långa scener och sen förändras allt...

K

Kristina T

2017-07-13

Betyg

En besvikelse. Övertydlig och itererande.

Jan Svensson

2017-07-11

Betyg

Mycket välskriven och rent av spännande. Tappar emellertid lite på slutet.

Lars B.

2017-05-27

Betyg

Gillade inte alls "Sista beställningen", men det här var en riktig pärla.