Månsystern

Riley, Lucinda

| 2019

Flag from sv

77


Tiggy D Aplièse verkar besitta en nästintill övernaturlig förmåga att läka och kommunicera med djur. Hon tar tjänst på det skotska godset Kinnaird, hosden gåtfulle och grubblande Charlie. Där träffar hon även Chilly, en gammal romsk man som bekräftar att hon har helande krafter och att nyckeln till hennes förflutna finns i de magnifikagrottorna utanför Sacromonte. Där föddes en flicka vid namn Lucía år 1912 sommed tiden blev La Candela, den mest framgångsrika flamencodansösen av sin tid. När Tiggy inser hur hennes liv hänger samman med Lucias, faller många pusselbitar på plats.För att veta mer om vad som ligger bakom inspirationen till den här romansviten, inkluderat den grekiska mytologin, stjärnkonstellationen Plejaderna och armillarsfärer, besök gärna Lucindas hemsida www.lucindariley.com På hemsidan finns även information om de verkliga händelser, platser och människor som figurerar...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

J

Julia Gedin

2021-08-08

Betyg

L

Louise Källström

2021-05-17

Betyg

Jag orkade inte läsa ut den här boken eftersom jag irriterade mig så mycket på huvudpersonen Tiggy. Flummiga New Age-typer är tyvärr inget för mig. Faktum är att jag störde mig på henne redan i de tidigare böckerna, men där är hon ju som tur var inte med särskilt mycket. Om man däremot är intresserad av eller tror på örtmediciner, sjätte sinnen och övernaturlig kontakt mellan människor och djur är det här definitivt rätt sorts bok.

Engelska Väninnan

2021-01-27

Betyg

Jag älskade de tre första böckerna i serien, men inte den här. Slukade delen om Tiggy i Skottland, men en stor del av romanen handlar ju om Lucia i Spanien. Bläddrade bara igenom en stor del av det. Tråkigt och oinspirerat om en osympatisk person. Författaren skriver i efterordet att romanen tillkom under en lång sjukhusvistelse. Ja det kan förklara saken.

Kristina Carlsson

2020-12-28

Betyg

Så var den femte boken i serien om de sju systrarna utläst. Efter att ha läst ett flertal ”tunga” romaner kändes det så skönt att blåsa igenom de 640 lättlästa sidorna om Månsystern under en regnig julhelg. Som vanligt läste man historien omväxlande från nutid till dåtid och handlingen denna gången utspelade sig främst i Skottland och i staden Granada i Spanien. Vad handlade den om? Jo bl.a. om en vit hjort, om romer som bor i grottor i Granada, flamenco, vildkatter, tjuvskytte, växtbrygder, hjärtsjukdom och kvinnor som är synska. Låter det som en salig blandning? Det är det! Läs och njut!

K

Katarina Strid

2020-11-15

Betyg

Det jag gillar med denna serie är att man sveps med till olika delar av världen och historien och att det är en sinnrikt konstruerad intrig. I denna tyckte jag bäst om Tiggys berättelse, nutidsdelen.

K

Karin Sandberg

2020-02-25

Betyg

Ytterligare en bra bok av författaren.