Månbarn : min berättelse

Kan man flytta en människas själ? En bok om den bortadopterade pojken som blev renskötare och folkkär artist. Endast ett år gammal adopterades Jon Henrik Fjällgren från en bergsby i Colombia till en sameby i Sverige. Han rycktes upp från sitt liv i en ursprungsbefolkning för att planteras i en annan, och trots sin uppväxt i Sverige och sitt liv som renskötare på fjället, där han tillbringar en stor del av sin tid ensam med sina renar i den magiskt vackra naturen, är hans colombianska arv en viktig del i den han är. Kärleken till musiken har alltid funnits där. Endast fjorton år gammal höll han sin första konsert i Funäsdalens kyrka, med kungen och drottningen närvarande. Jojken har varit hans sätt att sprida det samiska arvet vidare och en möjlighet att dela med sig av och sprida sin kärlek till den samiska musiken. Tonerna har varit hans sätt att finna styrka, men trots hans begåvning...

Cindy Kempe

2021-08-23

Smärtsam och vacker. Vissa delar känns lite tunna, men det kanske är ämnen som Jon Henrik valt att inte gå in djupare på av olika skäl. Som hans egen berättelse är det ju ett val vad han önskar berätta och inte. Då jag själv jobbar som kurator blir jag mest beklämd över det han berättar om att terapeuter börjat gråta eller beskriver hans problematik som för tunga. Det verkar inte som att han fått stöd vidare till de specialister som skulle kunnat mer inom området (jag ser inget fel i att uttrycka att man inte har tillräckliga kunskaper i sig men att hjälpa vidare är nästa steg då). Det blir ett stort ansvar och nästintill skuldkänslor som lämpas på den enskilde individen, det är som att uttrycka att denne belastar den professionella. Jättetråkigt.
När det kommer till den magiska dimensionen kan jag tyvärr inte relatera alls men innehållet går inte förlorat ändå.

Erika Larsson

2021-07-31

En annorlunda berättelse men väldigt stark, gripande och känslofylld. Dessutom en väldigt bra och passande uppläsare till ljudboken.

Matilda Persson

2021-02-16

Jag har länge älskar Jon Henrik och läste Månbarn i en sittning där gråt, gåshud och ilska varvades om vartannat. Jon Henriks historia är onekligen vacker och jag kan inte för mitt liv förstå hur en människa kan behöva genomlida så mycket elände. Min kärlek för Jon Henrik gör mig antagligen lite partisk men i grund och botten är det en historia som skrivits flera gånger tidigare om hur man tar sig igenom en tuff barndom och blir starkare av den. Början är lite hoppig med flera korta stycken där elände efter elände listas men efter ett tag blir texten mer flytande. Sen tror jag inte att boken kommer uppskattas av människor som inte tror på det spirituella, men för mig var det en härlig upplevelse.

🌹Så så Bra men ack så tragisk & sorlig uppväxt.
Ja ni det föll många tårar ner för min kind.😭
Den var oerhört gripande, tankeväckande fast så så bra.
💜💜💜💜💜 hjärtan av tårar😭🌹