Månas kristallbod

Olsson, Sara H.

| 2022

Solveig Brygge är en succéförfattare. Men hon saknar något i sitt liv: en sann vän. Hur mycket hon än försöker verkar det inte som att hennes kontaktförsök riktigt når fram. Hennes förläggare uppskattar inte alls att få en yogafontän i present, och grannen blir bara upprörd när Solveig vattnar blomman i trapphuset med kristallvatten.En dag uppenbarar sig en ny möjlighet i Kvarteret Kronan. Måna, som driver kvarterets kristallbod, ber Solveig att ta över som butikschef medan hon letar efter kärleken i Tibet. Det är en smula oväntat, men Solveig är ju trots allt stamkund.I butiken arbetar sedan många år Dennis, en hårdrockare med stenkoll på allt från bergskristaller till bokföring. Solveig för Månas livsverk vidare med mycket hjärta men inte lika mycket hjärna. Tyvärr blir Dennis, som hade hoppats på att själv bli butikschef, inte den kollega och vän som Solveig hade väntat sig....

Lollos bokhörna

2022-07-09

Det här är den andra delen om kvarteret Kronan, en mysig stadsdel där butiker och företag drivs med ett stort hjärta.

I denna del får vi möta den något speciella författaren Solveig Brygge som har svårt för att knyta vänskapsband. Vi får även möta Dennis som arbetar hos Måna i hennes kristallbod. När deras vägar möts leder det till både missförstånd, bortsprungna katter och inställda fikastunder.

Jag gillar kvarteret Kronan och människorna där. De är speciella, får mig att skratta och ibland gömma mig bakom skämskudden. Sara och Lilly skriver härlig och humoristisk feelgood om både vänskap och att bry sig om varandra. Men det finns ett stråk av allvar i berättelsen som även handlar om ensamhet, att vilja vara del av en gemenskap men svårigheten att få göra det.

”Månas kristallbod” är charmig och mysig läsning. Perfekt för lata semesterdagar då man inte vill göra något annat.

Succéförfattaren Solveig Brygge är världens ensammaste, hur mycket hon än försöker knyta band till andra så blir det fel. En dag får hon möjlighetheten att driva Månas kristallbod och bli chef. I butiken arbetar hårdrockaren Dennis som har stenkoll på allt från kristaller till bokföring och han hade tron att han skulle få driva butiken. Relationen mellan Solveig och Dennis blir inte som väntat - missförstånd och härvor leder till missförstånd.

Att åter få komma tillbaka till Kvarteret Kronan och möta Solveig igen - underbart. Jag läste första boken och tyckte den var fantastisk så visst hade jag förväntningar på denna bok och de uppfylldes verkligen. Det här är en lättläst bok som bjuder på vänskap, skratt, magi och oväntade tvister. Att kliva in i Månas kristallbod är som att komma in i en magisk värld, jag ser verkligen hur kristaller, horoskop, rökelser, t-shirts fyller butiken från golv till tak i en härlig röra. Genuint så tokälskar jag karaktärerna Solveig och Dennis, tycker de är helt underbara och utmärker sig med sina härliga personligheter. Missa inte denna charmiga, humorfyllda bok som också bjuder på allvar. Jag önskar och hoppas att fler böcker kommer från kvarteret Kronan.