Mjölkrevolutionen : naturens mest perfekta mat som du inte får köpa

Colting, Fredrik

| 2011

Flag from sv

4


Mjölkstaten: Hur din matkasse blev en statsangelägenhet Ingen mat väcker väl lika starka känslor som just mjölk. Vi har alla en relation till denna vita dryck, även om det kanske var flera år sen vi drack den. Det är förresten inte så konstigt, mjölk är ju en naturlig del av livet för oss däggdjur och var man än befinner sig i Sverige är det aldrig långt till en mjölkgård. Men vad är grejen med mjölk, är det nyttigt eller något vi skall undvika? I tusentals år har vi druckit mjölk men sedan 1937 bestämmer staten vilken sorts mjölk vi får dricka. Pastöriseringstvånget kom som ett vapen i kampen mot tuberkulos men idag används det istället av mjölkföretagen för att tjäna pengar, medan konsumenter betalar priset med sviktande hälsa. Om boken i media: "Det är lätt att hålla med Fredrik Colting om att ett så hälsosamt livsmedel som opastöriserad mjölk bör tillåtas med certifiering."...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Bli först med att recensera denna bok