Mjölk och honung

Kaur, Rupi

| 2017

Mjölk och honung är Instagram-fenomenet Rupi Kaurs debutbok, som snabbt har blivit en helt enorm internationell succé. En samling poesi- och prosatexter - illustrerade med Rupi Kaurs egna teckningar - som behandlar erfarenheter av våld, missbruk, kärlek, förlust och femininitet. Mjölk och honung tar oss med på en resa in i livets bittraste ögonblick och finner sötma i dem - eftersom det finns sötma överallt om du bara är villig att se efter. Boken är uppdelad i fyra kapitel. Vart och ett av dem tjänar ett eget syfte, behandlar en egen smärta, läker en egen sorg i själ och hjärta. RUPI KAUR [f. 1992] är poet, författare och konstnär - och har över 2 miljoner följare på sitt Instagram-konto! Formen för hennes uttryck varierar, men det behandlar alltid teman som kvinnlighet, kärlek, förlust, trauma och läkning. Ibland är det personliga berättelser och i andra fall är det erfarenheter...

Celly

2020-08-06

Denna var den första poesiboken jag läste och jag älskar den. Jag är inte en lätt gråtare, men den grät jag som en bebis till när den tog slut, jag ville inte att den skulle vara slut. Rekommenderar den såååå starkt

TERTIO

2019-10-03

Flickdagboksanteckningar med lika delar populärfeminism, sentimentalitet och juvenila psykologismer. Den har inte ens naivitetens uppfriskande äkthet. Det hade skänkt världen mer värme om träden som offrats i denna miljonupplaga använts som ved.

A

Agnes

2019-03-31

Gillade den verkligen! Den får enbart en trea för att jag trodde att jag skulle gilla den mer, Det var den första poesi boken jag läser - dessutom på engelska. Ska läsa om den inom kort och kanske kommer jag att gilla den ännu mer då.

Vackert, gripande och starkt!