
Årets bästa spritbok! Äntligen är den här! Sveriges första standardverk om mjöd; denna mytomspunna dryck, bryggt på honung, som redan vikingarna visste att uppskatta.Kanske är det kopplingen till vikingar som gör att många förknippar mjöd med öl, men faktum är att mjöd snarare är ett slags vin. Förenklat sagt är mjöd fermenterad honung, men precis som med vin kan samma basingredienser ge upphov till en enorm variation. I den här boken dyker vi djupare in på vad mjöd är för något. Hur ser dryckens historia ut? Vilka olika typer av mjöd finns det? Vilken slags honung ska man använda när man tillverkar mjöd? Hur tillverkar man mjöd? Hur smaksätter man mjöd?Med sin bredd är det här en bok som tilltalar både den nyfikne novisen och den med tidigare kunskaper. Med Mjöd från bi till butelj i sin ägo kommer man att bli en mästare på mjöd och mjödtillverkning. Den som vill imponera på...
Visa mer
Recensioner
Bli först med att recensera denna bok