Mitt namn är Moore - Roger Moore

Moore, Roger

| 2008

Flag from sv

22


Rooger Moore berättar med öppenhet, charm och humor för första gången om sitt spännande liv. Vi möter honom under hans uppväxt i England, vid evakueringen under andra världskriget, och senare i hans olika giftermål och rollen som pappa innan han slutligen finner sitt livs kärlek med svenska Kristina, hans nuvarande hustru. Han skriver också om sin prostatacancer, som han nu är helt frisk från, och om sitt omfattande arbete som UNICEF-ambassadör. I sitt långa yrkesliv har han bland annat spelat Simon Templar i Helgonet, Lord Brett Sinclair i Snobbar som jobbar och inte minst James Bond i sju filmer. Han har träffat en mängd kända skådespelare som Elizabeth Taylor och Lana Turner, och han delar generöst med sig av minnen från gårdagens och nutidens filmlegender som Michael Caine och Sean Connery.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

Jag lånade boken för, ja hör och häpna, nästan ett år sedan av en bokvän. Men det är heller ingen direkt sträckläsningsbok. Vi får följa Roger Moore i hans karriär som skådespelare, han jobbade t.om som stickmodell för att tjäna sitt levebröd. Och inte var det så fett med pengar till en början, levde på bönor och bröd. Vilket hade vissa effekter på hans mage.
Han skriver mycket om de olika projekt, om de olika filmerna, och det är oerhört mycket namn på regissörer, skådespelare och producenter. I början känner jag inte igen något, det är först när han berättar om Tv-serien Helgonet det blir lite bekant för mig.
Efter det berättar han om Snobbar som jobbar och skådespelarkollegan Tony Curtis. Men det är först när han kommer till Bond-filmerna jag tycker det är intressant. Han berättar om inspelningsplatserna och problem de haft, men också om de han spelat emot.
Emellanåt sticker han in lite om privat livet, men merparten av boken handlar om hans jobb och slutet handlar om hans engagemang i Unicef.
Är man ingen Bond fantast eller filmtokig, då är det här nog inte boken för dig.