Mitt liv så här långt

Fonda, Jane

| 2006

Flag from sv

107


"Påfallande intelligent och välskriven memoarbok" Jan Aghed, Sydsvenska Dagbladet Som en av vår tids megakändisar lever bilden av Jane Fonda som en rik, vacker, stark och modig kvinna. Politiskt aktiv och frispråkig. Oscars-belönad två gånger och alert workout-guru i pastellfärgad trikå. I Mitt liv så här långt berättar hon sin framgångssaga, men hon avslöjar också att bakom det lyckade yttre funnits många mörka och svåra stunder präglade av kärlekslöshet, förnedring och självförakt. Öppenhjärtigt och rakt berättar hon om pappan, den kände skådespelaren Henry Fonda, som aldrig visade henne kärlek, om mamman, som tog sitt liv när Jane Fonda var 12 år. Hon berättar om sina äktenskap med den franske regissören Roger Vadim, med politikern Tom Hayden och med multimiljadären Ted Turner. I dag lever hon ensam och satsar allt sitt engagemang på att hjälpa och stödja framför allt...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Jasminka Sojtaric

2014-06-30

Betyg

Läste boken eftersom jag gillade Jane Fonda inte bara som skådis utan som person. Var inte alls besviken, utan tvärtom ... man tror på henne när man läser hennes bok. En väldigt positiv person, en kämpe för rättvisa ... men hon är "bara" en människa, inte alls perfekt. Jag beundrar henne.

Sandra Sjöstedt

2012-05-19

Betyg

Känns väldigt äkta och öppen..

Elisabeth Jönsson

2011-11-18

Betyg

En i mina ögon fascinerande personlighet, emotionell och generös. Jane Fonda beskriver sin barndom som olycklig, kall och ensam. Hon har bl aengagerat sig i Vietnamfrågan. Vid bokens utgivning levde hon ensam. Två barn, gift tre gånger.En stark personlighet med ett omvälvande liv. Tycker du om självbiografier- läs denna bok.

Anna Renström

2011-04-03

Betyg

Tror denna bok kan vara betydligt roligare om man ser Jane Fonda som en riktigt stjärna. Det gör tyvärr inte jag!

Ann-Sofie Lindmark

2010-03-15

Betyg

min favoritbik är jane fondas liv så här långt.

Jag gillar den får att den på något sätt coachar

mig när det gäller arbete oavsett om man vill

jobba som volontär i vietnam, har brytit foten,

blivit överviktig eller har planer på att bli något

inom drama- och filmvärlden, Fonda ger mig hopp

Man får inte ge upp och speciellt inte om man har

en tragisk uppväxt- det behöver inte vara av ondo,

mden man måste finna saker som får en att uthärda.