Misstanken

Walters, Minette

| 2002

Flag from sv

262


Acid Row är ett förfallet bostadsområde befolkat av ensamstående mödrar och faderlösa barn och ungdomar och där ilskna, frustrerade tonåringar kontrollerar gatorna. Till detta slagfält kommer Sophie Morrison, en ung läkare, för att besöka en patient. Hon har ingen aning om att hon är på väg hem till en ökänd pedofil. Inte heller känner hon till de rykten som är i svang om att en liten flicka, Amy, är försvunnen. Något som fått medborgargardet att samla sina styrkor. Snart befinner sig Sophie mitt i en skrämmande belägring. Ryktet om den försvunna flickan hetsar mobben att släppa loss sitt hat. ”Skydda Amy” lyder stridsropet och i det syftet är alla medel tillåtna – till och med mord, om så behövs… En ny, stark spänningsroman...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

M

Mats Sigfridsson

2019-10-25

Betyg

Välskriven deckare med en lite annorlunda intrig och upplägg. Handlingen är så aktuell med allt hat och gängkriminalitet i samhället idag. Stark 3:a

Glada Gunvor

2014-02-11

Betyg

Välskriven och med ett charmigt slut, men med alldeles för mycket kravaller boken igenom. Uppläsaren Anna Godenius är fantastisk skicklig.

Blommiga Barbro

2014-01-21

Betyg

Det här måste utan tvekan vara den bästa bok jag läst på mycket länge. Den är fantastiskt välskriven, det händer någonting hela tiden, realismen är hög och för att inte tala om den klaustrofobiska spänningen. Boken påminner till viss del om filmen Straw Dogs, något som fick mig att rysa till av fasa. Det här är en solklar fempoängare! Jag lyssnade på ljudboken och vill ge en stor eloge till underbara Anna Godenius som läser den här spännande boken. Hennes inlevelse är på toppnivå och hennes polska brytning så bra. Det känns riktigt tomt nu när boken är slut. Rekommenderas varmt!

Cindy Kempe

2011-01-05

Betyg

Spännande karaktärer och väldigt annorlunda handling, något jag uppskattar! Walters väver samman flera historier till en enda stor och hon gör det snyggt.

Betyg

ILyssnade på denna bok..bland var det något svårt att hänga med, var som två historier i en,,men ja de hängde ju ihop.Framför allt tycker jag uppläsare Anna Godenius gjorde ett fantastiskt jobb. Hennes polska brytning var suverän .Minette Walters hör inte till mina favoritförfattare, jag finner hennes böcker lite svåra på något vis.

Helena Nilsson

2010-09-07

Betyg

Hörde den som ljudbok med Anna Godenius som uppläsare. Jag brukar inte tycka om henne, men här gör hon ett jättebra jobb. I synnerhet när hon "är" den polske mannen.
Inte heller brukar jag tycka om Minette Walters, men den här är bra. Det händer mycket och handlingen kommer hela tiden framåt.

Annica Bark

2010-07-15

Betyg

Ja nu har jag läst ut den och den var helt otroligt bra. En av de bästa deckarna jag läst på länge. Den var spännande, gripande och man började tänka efter. Man blir lite rädd när tänker på hur mycket elände folks okunskap kan ställa till med.

En olust känsla gick som en röd tråd genom hela boken och man var ett med den. Man kände hur allt trappades upp, minut för minut.

Man blev rädd över hur lite det behövs för att tända folks vrede.

Boken var underbart välskriven, man drogs in i den från förstå sidan och ville sen inte släppa den förrän sista ordet i den var läst.

Detta är en solklar 5a! En bok jag kommer att rekommendera till alla. Läs den och ni blir inte besvikna.

Betyg

Väldigt bra - helt annorlunda jämfört med de andra som jag läst av henne. Olustkänslan finns kvar även ett dygn efter jag läste boken...

Ann Simonsson

2010-03-24

Betyg

Lyssnade på den i Mp3.

Cecilia Johansson

2009-06-14

Betyg

Det här var hennes bästa.