Jag hade hga frvntningar p boken som kanske inte riktigt infann sig. En trevlig pusseldeckare, ja. Men det terkommande klassnobberiet, den banala synen p "mnniskans natur" och de mrkliga generaliseringarna av kn frtog mycket av njet. Jag hade ftt fr mig att miss Marple skulle vara en charmig liten dam, inte en frdomsfull rttfrdig mstrare. ven om bckerna kanske ska kritisera klassindelning, vilket jag imte haren aning om, upplevdes det inte s. Mer som en indelning mellan elitmnniskor och lgre stende varelser.
Detta r en riktig klassiker precis som en Agatha Christie ska vara med ett intressant persongalleri och en verklig klurig mordgta. Den har ocks min absoluta favorit Miss Marple. Jag har givetvis sett filmerna flera gnger men nd lyckas jag aldrig lsa gtan. Det har vl inte undgtt ngon att jag gillar Christies bcker s det blir givetvis full pott.
2010-12-20
En av de mer enklare Miss Marple mysterierna. Hyfsat ltt att gissa mrdaren, ven om det finns en massa vilospr.
En typisk Agatha Christie bok fr man vl sga. Nu r det verkligen lnge sedan jag lste ngon av hennes bcker (jag var vl i tolvrsldern tror jag) men jag knner verkligen igen mig.
Sprket r enkelt och flyter p bra. Det r lite lagom lderdomligt vilket skapar en trovrdighet.
Boken stter fart direkt men dess vrre tappar den tempot emellan t. Karaktrerna knns lite stela och tillknppta. Det r inget som str utan det knns som ett medvetet val fr att frstrka tidseran och sterotypen av personer frn den engelska landsbyggden.
P www.bokbrus.se kan du lsa fler ljudboksrecensioner.
/Pia