Miniatyrerna

Ullerud, Eva

| 2024

Leksaksaffären som Gunnar har ärvt efter sina föräldrar går dåligt. När han och hustrun Mona åker till leksaksmässan i Ångermanland behöver de hitta något som kan vända utvecklingen. Utanför mässhallen möter Gunnar en gammal man som visar honom något mycket märkligt. Kan det vara lösningen för att affären ska överleva?De norrländska skogarna döljer hemligheter som paret inte hade kunnat ana. Vissa är skrämmande, andra underbara och några har rötter som går hundratals år tillbaka i tiden. De gör ett fynd som öppnar fantastiska möjligheter om paret lyckas lista ut vad det egentligen är de har funnit.Miniatyrerna är en fantasy för vuxna, spunnen ur verkliga händelser.

P

Pia Lerigon

2024-08-14

I denna berättelse tar Eva Ullerud med oss till en alternativ värld, där alla lever på lika villkor oavsett om man är enhörning, troll eller människa ... eller vänta, är allting verkligen så fantastiskt som det låter?

Mona och Gunnar inser att skenet bedrar och det blir en kamp om liv och död för att rädda de oskyldiga barnen.

Boken går att jämföra med Paolo Coelhos Alkemisten. Det är en lättsam saga, enkel att ta till sig och med ett viktigt budskap. Dock fick jag inte samma starka aha-upplevelse med denna som med Alkemisten, vilket drar ned betyget.

Den vänder sig främst till vuxna läsare, men jag tror att även barn och ungdomar kan ha glädje av boken. Den är lättläst och kort, samt utspelar sig i ett alternativt universum där magi är möjligt.

Y

Ylva Lindborg

2024-08-05

Jag har läst alla Eva Ullerud's böcker. Och kan ärligt säga att denna är enligt mig hennes absolut bästa. Brukar inte tycka om fantasy grenen. Men denna gillar jag verkligen. Hoppas på en fortsättning.