Mindfulness för föräldrar

Andersen, Heidi

| 2009

Flag from sv

9


Lugnet i stormens öga I Mindfulness för föräldrar får du lära dig att se ljuspunkterna i den där vardagen som faktiskt är livet.Mindful parenting är en föräldrafilosofi som hjälper dig att ta makten över den stundtals yllefiltsgrå vardagen. Den där vardagen då man inte räcker till, känner sig maktlös och ibland varken vet ut eller in. Felet vi vuxna ofta gör är att ständigt försöka ligga steget före, men då missar vi ofta det väsentliga ? det som sker just nu. En liten hand i din på vägen till skolan eller ett stolt leende från treåringen som äntligen klarar av att klä på sig själv. Här får du verktygen som hjälper dig att göra annorlunda, att vara i nuet och inte någon annanstans i tankarna. Och genom att reflektera över din egen barndom kan du undvika att upprepa vissa mönster. Vad det till sist är frågan om är att våga släppa kontrollen och acceptera livet som det faktiskt...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

Aldrig har vi föräldrar och blivande sådana stått inför så många val som nu; var och hur vill vi föda, vilken mödravårdscentral ska vi tillhöra, lämplig dagispedagogik, bostadsområde och fritidsaktiviteter med mera. I vår strävan efter framförhållning och att vara den perfekta föräldern är det lätt att tappa fokus från det som är viktigast, det som pågår framför dig just nu. Livet och tillvaron med dina barn och din familj.

Genom mindfulness kan du låta din energi användas till att verkligen se och höra dina nära och kära, istället för att lägga energi på sådant som inte finns annat än i tanken. Vi är många som haft enorma svårigheter och motgångar under våra liv, men där majoriteten av dem aldrig har hänt i verkligheten utan bara i våra tankar.

Mindfulness för föräldrar är en tänkvärd bok med många exempel ur verkligheten samt handfasta tips på hur du kan träna på att använda mindfulness i din vardag.

Läs mer om boken här:
http://minimalisterna.se/mindfulness-for-foraldrar/