Mina vackra ögon

Hemmingsson, Nina

| 2011

Flag from sv

183


Nina Hemmingsson återkommer här med en ny samling så kallade enrutingar och teckningar. Hennes humor är ovanlig i sina skarpa analyser av företeelser som manligt och kvinnligt, och hennes bilder är omisskännligt starka och vackra.Hon har själv förklarat sina böcker med orden: "Enrutingarna och teckningarna handlar rätt mycket om mina tillkortakommanden, en slags kompensation för när jag sviker mig själv. Jag vill visa vad jag egentligen menade, om jag hade kunnat. Ett sätt att be mig själv om ursäkt. Det är även en del ilska över att man förväntas vara på ett visst sätt för att man är kvinna, man, barn, gammal och så vidare. Och en frustation över att vi människor prioriterar fel så ofta och inte säger vad vi egentligen menar. Jag tycker inte illa om att leva, men jag tycker att det är svårt. Jag tror att det är det jag tänker på när jag tecknar och skriver och sen väljer att publicera...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Madame Medusa

2013-01-07

Betyg

Jag älskar Nina Hemmingssons funderingar och illustrationer!

Liv Lingborn

2012-04-04

Betyg

Fult tecknade humorserier har egentligen aldrig varit min grej, men "Prinsessan och Gemålen" får mig att skratta så galet mycket att det är risk för urinläckage. Fantastiskt underhållande bok!

Evelina M

2011-09-11

Betyg

Inte lika bra som "Jag är din flickvän nu" men ändå underbar.

Karin .

2011-09-08

Betyg

Ja, vad ska man säga =) Blandningen av det groteska, humorn och absolut på prick!

A

Anna Nyman

2011-06-06

Betyg

Hemmingssons bästa. Jag gillar att tanterna tar mer plats och tycker verkligen hon är "spot-on" i avsnitten om "Prinsessan och gemålen"