Mina husdjur

Andersson, Nils

| 2021

Mina husdjur är en rimmad bilderbok som spränger alla staket, burar och gränser. En tungvrickare som är perfekt för högläsning! På skostället står skorna På kostället står korna Till skorna finns det skohorn På korna finns det kohorn Jackorna hänger vid rockarna Tackorna hänger med bockarna Hatten står på hatthyllan Katten står på katthyllan Uppe på mösshyllan bor mina möss I mössens mössor bor mina löss Välkommen hem till oss! Vi, djuren, har ockuperat ett stort hus, och här bor vi nu huller om buller, precis som vi vill. Nils Andersson och Erik Svetoft i ett nytt samarbete som är lika galet som roligt. Följ med på en husvisning och en uppvisning av rim och djur som gör de knäppaste, knasigaste saker. Det är fantasieggande, skrattretande och vettlöst i denna färgstarka bilderbok full av ordglädje och underbara bilder....

Marianne Skoglund

2021-09-03

Halsbrytande, fyndigt och sinnesvidgande.

Charmig, rolig och snyggt illustrerad!

@barnbokstips

2021-01-21

Mina husdjur beskrivs som ett hemma hos-reportage och är en rolig bok på rim med otroligt detaljerade och humoristiska illustrationer. Bilderna går att titta på länge och hitta roliga detaljer och sötaste, roligaste djuret osv. Man vrickar nästan tungan när man läser texten.
” Tordyvlar hyvlar
Pilfinkar filar
Fyra sparvar
svarvar
Tikar spikar spikar
Uvar skruvar skruvar
Och tre uttrar
muttrar”
Min 7-åring tyckte att den var riktigt rolig och vi kommer absolut läsa den igen! Kan tänka mig att den kan locka fram en del skratt om man högläser på förskolan eller f-2.
Boken är skriven av Nils Andersson och illustrerad av Erik Sventoft. De har tidigare gjort boken ”Pappor ska va tjocka” men den har jag inte läst.