Peka & Lär dig dina första ord! Bästa läsningen för alla barn som enkelt vill lära sig nya ord som glass, badboll ochjordgubbe. Genom att titta & peka på Tinna...
@barnboksfamiljen på instagram
2018-07-14
Detta är en pekbok för de allra yngsta med fina ljusa men tydliga illustrationer.
Jag gillar att Ahlander har gjort en serie pekböcker med just årstidstema och denna är uppenbarligen för sommaren.
Boken är därför full av ord som är väsentliga sommartid, ord som barn själva ofta stöter på i sommarsemesters vardag. Så som spade, badboll, solstol osv.
Vi tyckte den passade toppen att plocka ner till en dag till stranden som ett sätt att språkstimulera och förstärka ordinlärningen på ord som t.ex "parasoll" som är lite svårt men man stöter på sommartid. Med lite stöd av denna boken är det enklare att befästa ordet hos barnet. Så jag tycker det är smart att skapa en pekbok för varje specifik årstid.
Många ord är även sammankopplade med baddag på stranden som gör att den passar bra att ta med. Även toppen att med en bra bok locka in barnen för en vilostund i skuggan under stranddagen. Min V uppskattade den och tog själv fram den under badpauserna. Självklart kan man inte sätta sig och läsa med ett barn om man har eget ansvar för flera barn - men vi var idag flera vuxna på barnen så då fungerade det toppen att sätta sig och mysläsa med ett.
Enda funderingen är vem som klipper gräset nu för tiden med en jagare? Min I (4,5 år) visste inte ens att det var en gräsklippare. Hade det inte varit bättre med en modern gräsklippare? Men jag kan ha fel :-)
Fin bok vi gillade och som passar riktigt bra att sticka ner i utflyktspackningen under sommarlovet.