Mina efterrätter

I Mina efterrätter har Elisabeth Johansson, en av Sveriges mest smaksäkra receptmakare, samlat alla sina söta favoriter. Boken är fylld av efterrätter som passar för alla tillfällen. Recepten har rena och goda smaker, är lättlagade och innehåller inte för många ingredienser eller arbetsmoment. Här finns recept på bakade godsaker som rabarberpajgrottor, brownie med ett täcke av kolaseg jordnötsfudge och citron- och marängkaka i långpanna. Är du ute efter något mer svalkande finns här till exempel en underbar applepieglass, lakritsglass med vaniljsmulor eller svalkande svartvinbärssorbet. I skördetider finns det en mängd söta recept att inspireras av krusbärspaj, plommontarte, Elisabeths goda äppelkaka eller små körsbärspajer. Vare sig du föredrar choklad, frukt, bär eller nötter finns här säkert något som passar..

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Tarja Ahlgrén

2011-08-09

Betyg

Här hittar man ett antal egna och lite speciella recept, en del något mer komplicerade, blandade med standarddito. Det totala intrycket är dock fattigt. Innehållet är inte särskilt omfattande och bildmaterialet känns direkt snålt tilltaget. Men Elisabeth Johansson kan sitt hantverk och bl.a. de många teveframträdandena har gjort henne till en populär kokboksförfattare, någon vars böcker och recept många samlar på. Nja, lite skämmigt känns det att hon släppt detta ifrån sig. Bättre kan hon ju.