Min vän Leonard

Frey, James

| 2006

Flag from sv

285


23-årige James har precis kommit ut från fängelset. Han är äntligen drogfri, men förvirrad, pank och olycklig. När flickvännen Lily begår självmord är han på väg att gå under. Leonard, en vän från tiden på behandlingshemmet, tar honom under sina vingars beskydd. Han blir James räddning. Leonard lever varje dag som om den vore den sista. Han är en ytterligheternas man; såväl generös och karismatisk som oerhört farlig, med kontakter i den undre världen. Leonard uppmuntrar James till att skriva, han förser honom med pengar och ett mycket okonventionellt arbete.  ?Min vän Leonard? är en ömsint skildring av en far- och son-relation, skriven i samma avskalade stil som föregångaren, storsäljande ?Tusen små bitar?. Det är också ett trovärdigt porträtt av en ung mans hårda väg tillbaka till ett liv utan missbruk.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Sara Palmquist

2013-08-15

Betyg

Mycket bra bok. Blev lite irriterad på att författaren av någon anledning verkar ogilla kommatecken. Stark 3:a i betyg dock.

Liz Skogh

2012-12-23

Betyg

En ångestladdad berättelse om sorg, saknad, hopp, kärlek och vänskap.Det som drar ned betyget är Frey's sätt att skriva som gör det svårt att komma in i berättelsen ordentligt.

Boktanten

2012-02-05

Betyg

Det tog ett tag innan man kom in i sättet han skriver på, men sen var det inga problem. Mycket lättläst bok med många, korta kapitel. Det sägs att det är en självbiografi men jag är lite tveksam. Hur som helst tycker jag den är absolut läsvärd.

M

maja vestlund

2011-04-15

Betyg

seg och tråkig. stör mig på att han inte använder kommatecken där det behövs!

Betyg

Tyckte om denna lika mycket som del 1.