Min väg, mina val

Persson, Göran

| 2007

Flag from sv

249


Hur kom det sig att Göran Persson blev tvungen att ge Fidel Castro en lektion i marknadsekonomi? När gick Gudrun Schyman verkligen för långt? Och varför drunknade Carl Bildt i en talarstol?Göran Persson befann sig i Sveriges absoluta maktcentrum i tolv år. Nu berättar han öppenhjärtigt och personligt om tiden vid makten. Om hur han färdas från kommunhuset i Katrineholm till FN-skrapan. Om blockpolitiken, de andra partierna och dess företrädare. Om de svåra kriserna: chocken och sorgen efter mordet på Anna Lindh och hur han tacklade kritiken och frustrationen efter tsunamin. Om arbetslösheten som man inte lyckades få ner till fyraprocentsmålet förrän efter det förlorade valet. Om miljöengagemanget.Göran Persson tar oss med på möten med svenska och utländska makthavare, ger sin personliga bild av dem och berättar anekdoter från deras möten. Nu får vi veta vad han egentligen tänkte...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

A

Alexander O

2014-03-26

Betyg

Det som gjorde boken värd en trea och inte mer var att starten var enormt långsam. Alldeles för många sidor om hans mycket unga år och det var ingenting som gav någonting där. Det tar fart först när han kommer upp i åldrarna. Ångrar inte att jag läste boken, mycket trevlig läsning och dessutom första biografin jag läser :)

M

Mikael Lekfalk

2013-10-01

Betyg

Intressant och lärorik om det socialdemokratiska partiet, ledarskap samt om nationella och internationella samhällsfrågor. Bäst att lyssna på.

Rasmusmatte .

2012-01-24

Betyg

Intressant at komma in i maktens korridorer. Jag lyssnade på ljudboken där Göran själv är uppläsare. Jag gillar boken

B

Birger Rauben

2010-12-05

Betyg

Väldigt intressant bok, rekommenderar den!

Anders Nilsson

2010-01-19

Betyg

En väldigt självcentrerad betättelse. "Jag tog initiativ till..." etc.

J

Jacob Hilding

2009-07-30

Betyg

Den är bra för vad den är. Göran Persson berättar intressant om sin tid vid makten. Men det är ju HANS verklighetsbeskrivning såklart, vilket ibland gör att man vill säga ifrån.

L

Louise Bedarvik

2009-06-24

Betyg

Intressant att följa det politiska maktspelet från insidan, men Ordförande Perssons självgodhet är nästintill outhärdlig boken igenom.