Min morbror trollkarlen

Lewis, C S

| 2006

Flag from sv

430


I sju böcker målar C. S. Lewis upp en fantasivärld, Narnia. I serien ingår titlarna "Min morbror trollkarlen", "Häxan och lejonet", "Hästen och hans pojke", "Caspian, prins av Narnia", "Kung Caspian och skeppet Gryningen", "Silvertronen" och "Den sista striden"."Min morbror trollkarlen" är den första delen i serien. Det här är berättelsen om något som hände i slutet av 1800-talet. Det är en berättelse av stor vikt, för den förklarar hur alla resorna mellan vår värld och landet Narnia började.  För att pröva kraften hos ett par magiska ringar skickas pojken Digory och hans kamrat Polly ut i det okända. De hamnar i en främmande värld och får med egna ögon uppleva hur landet Narnia föds, själva skapelsen. De möter även Aslan, lejonet, som utstrålar en sådan godhet och kraft att barnen inte tvekar att på hans uppdrag ge sig ut i Narnia för att bekämpa de onda makter som hotar denna...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Matilda Persson

2022-03-20

Betyg

Jag läste aldrig Narnia som barn så detta var mitt första möte med Narnia och Aslan. Från första sidan slungades jag in i en magisk saga och jag älskade det. Vissa delar var lite väl riktade åt barn men jag kommer med glädje att läsa resten av böckerna i serien.

T

T Persson

2016-04-09

Betyg

Den var ganska spännande och bra

Betyg

Jag har inte riktigt funnit klarhet i i vilken ordning dessa Narnia-böcker ska läsas. Den här boken ska vara skriven sist, men är enligt författaren själv den man bör läsa först (då den också utspelar sig innan den "ordinarie" Narnia-serien).

Tyvärr önskar jag att jag hade väntat med den här boken till sist. Den verkar vara skriven med en önskan om att förklara så mycket som möjligt, och i samband med förklaringarna försvinner tyvärr en del av magin som jag tror annars omsluter den här sagan. Att jag redan fått stifta bekantskap med The Witch (så pass mycket att hon både har slagits med järnrör och stulit höstar i centrala London) gör att jag inte riktigt känner Sauron-skräcken komma krypande, utan snarare tar det udden av hennes skräckinjagande framtoning.

Jag förstår inte riktigt varför C. S. Lewis kände ett behov att skriva den här boken. Jag tror Narnia-serien skulle stå sig minst lika bra, antagligen rent av bättre, utan den. Och vill man verkligen läsa den rekommenderar jag att man gör det sist

Sanna Carlborg

2014-07-08

Betyg

En underbar barnbok! Tycker jag nu... Minns att jag påbörjade den som liten, men blev mycket illa till mods av allt mörker och övernaturlighet och var tvungen att ge upp mitt läsprojekt. Nu tycker jag att den är både fantasifull, filosofisk och humoristisk. Läste ut på några timmar (och på svenska).

Sandra Björn

2014-04-21

Betyg

Fick för mig att läsa en gammal kärlek igen- säkert över tio år sedan sist. Ett fint återseende, om än med lite nya tankar, insikter och åsikter. Enligt mig en av de bästa av alla böcker om Narnia. Skogen mellan världarna <3

Liam Olsson

2011-12-19

Betyg

Tyvärr en väldigt mesig början på en i övrigt underbar bokserie. Om du tänkt läsa hela serien, låt inte den här avskräcka dig. Den ger lite bakgrund till det som sker i del två, Häxan och Lejonet, men kan med fördel hoppas över. Njut av resten av serien istället.

Elisabeth E

2011-05-24

Betyg

Riktigt bra :)

Louise Eriksson

2011-03-01

Betyg

väldigt spännande spesielt med ringarna som blir träd och..............

Maria Johnson

2011-02-15

Betyg

kurslitteratur

Nils Thor

2010-05-25

Betyg

Ett ganska trevligt äventyr för lite äldre barn. Men karaktärerna är inte trovärdiga i sina handlingar och reaktioner.