Min Mor : en Självbiografi

Kincaid, Jamaica

| 1996

Flag from sv

27


Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Engelska Väninnan

2016-09-05

Klinga

2013-05-29

Betyg

Det här är en fantastisk roman. Jag vill citera och stryka under och jag går tillbaka. Genom att berätta om Xuela C Richardsons liv på Dominica berättar Jamaica Kincaid om oss alla. Det är en postkolonial, allmängiltig roman full av träffsäkra, förvånande och allmängiltiga iakttaganden. Människan är inte sina manér eller sina fjädrar. Kincaid är illusionsfri och jag älskar texten som ligger på gränsen mellan 4 och 5. Berättelsen om dottern till en karibisk mor och en halvskotsk och halvt afrikansk far är en berättelse om den mångkultur vår tillvaro alltid är.

Engelska Väninnan

2010-06-03

Betyg

"Jag tillhör de kuvade, de slagna. Det förflutna är fastställd, framtiden okänd." En stark och drabbande berättelse om en färgad kvinnas liv. Den oroar. Menar författaren att en slavättling aldrig någonsin kan förlåta?

Engelska Väninnan

2010-06-03

Betyg

Handling: Utspelar sig på Dominica i Karibiska övärlden. Huvudperson och berättare: Xuela Claudette Richardson, dotter till en karibiska och en skotsk-afrikansk man. Modern dör vid hennes födsel och fadern lämnar henne i en tvätterskas vård tillsammans med ett bylte smutskläder.