Min älskade älskling

Tallent, Gabriel

| 2018

Flag from sv

14


Ett mästerverk /Stephen KingTurtle Alveston är en överlevare. Vid fjortonårs ålder känner hon skogarna längs med norra Kaliforniens kust bättre än någon annan. Vikarna och öarna är hennes alldeles egna domäner. I hemmet däremot styr hennes karismatiske men plågade far, Martin. Efter moderns död är finner sig familjen isolerad, totalt avskuren från omvärlden. Bortsett från fadern är skolan Turtles enda band till omvärlden. En plats där hon står utanför och betraktas som en ensamvarg.En dag lär Turtle känna Jacob. En äldre pojke med nära till skratt, som bor i ett stort, välstädat hus. Jacob tittar på henne som ingen annan, som om hon vore en solnedgång. Turtle börjar hon undan för undan ta in mer och mer av världen runtomkring sig....

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

V

Villivonkansbooks

2018-12-20

Betyg

Min älskade älskling börjar så obehagligt att jag knappt klarar av att läsa den. Jag är nära att ge upp den redan efter ett par kapitel. Men ändå har den något som gör att jag vill ge den en chans till. Språket och miljöbeskrivningarna är otroligt bra! Miljöerna är verkligen målande och jag ser allt tydligt framför mig. Men berättelsen är riktigt mörk och så tung att jag knappt klarar av att läsa den. Det gör ont att läsa om den stackars Turtle som är hårt styrd av fadern och tvingas utstå både ständigt våld och sexuella övergrepp. Hela tiden hoppas jag att hon ska klara av att ta sig ur faderns klor och få ett bättre liv. Jag är glad att jag gav denna debut en chans till och läste färdigt den. Samtidigt blir jag inte ett dugg sugen på att läsa något mer av författaren, har otroligt svårt att läsa böcker som har en berättelse där barn tvingas utstå både incest och våld. Det är inte min grej!

V

villa-freja.se

2018-09-27

Betyg

Min älskade älskling är boken som Stephen King beskrivit som ett mästerverk.
Jag sugs genast in i den suggestiva berättelsen. Den är välskriven och stark, språket är flytande och bitvis är den så otäck och mörk att jag mår riktigt illa. En fantastisk debut!

J

Betyg

Lysande, mörk och stark!