Midsommarvals

Lärn, Viveca

| 1999

Flag from sv

440


Under en solig och saltstänkt försommarvecka hinner tillvaron för såväl badgäster som ortsbor i det lilla västkustsamhället Saltön förändras på de mest oförutsedda sätt. Här möter vi bland många andra den unga änkan Sara som bytt miljö för att glömma men som inte får vara ifred för uppvaktande kavaljerer direktör Månsson som färgar håret var femte vecka hans blonda flickhustru Kristina som bockar av varje avklarad dag av äktenskapet och tjocka Emily som en dag lämnar hem och man, gömmer bilen i ett hallonsnår och inleder en passionerad kärlekshistoria med den cykelsemestrande adjunkten Ragnar. Midsommarvals är en myllrande, mustig sommarsaga, full av färgstarka karaktärer och fartfyllda förvecklingar.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Blommiga Barbro

2015-04-12

Betyg

Jag älskade tv-serien och trodde inte att böckerna skulle vara fullt så bra, men det är dem. Härligt mysiga böcker, välskrivna och mycket värme. För att inte tala om Viveca Stens härligt annorlunda karaktärer. "Tjocka" Emily är min absoluta favorit! Kan varmt rekommenderas!

M

Maria Linder

2014-07-24

Betyg

Läste denna en första gång i nian, hade då svårt att leva mig in i de vuxnas märkliga egenheter och sätt att tänka.
Vid omläsning nästan ett decennium senare förstår jag på ett annat plan, kan leva mig in i karaktärerna (som visserligen kanske är dragna till sin spets), njuter och småler under läsningen. Mycket trevliga bekantskaper, även att jag tröttnade lite mot slutet.

Betyg

Lärns första bok om Saltön, och jag älskade den från första stund! Har läst om den och tyckte också tv-serien var fantastikt bra, även om boken som vanligt är bättre. Varm, rolig, lättläst, sommardoftande och alldeles, alldeles underbar!

Annimoure Nilsson

2011-09-29

Betyg

Doft av tång.

K

Karin Löfstrand

2009-09-30

Betyg

Som en karamell! Vilken njutning det kan vara att läsa avspända berättelser om vanliga men ändå ovanliga människor. Tyvärr är njutningen för kort, vill ha mer och mer!