Midnattsblot

Sten, Camilla

| 2021

Flag from sv

7


De hade sett någonting ute i skogen. Hört någonting. Någonting som inte var mänskligt. Hur kunde allt förbli detsamma efter det? Det var som om alla hade glömt. Alla utom hon. För de flesta i Järvhöga har livet återgått till det vanliga efter den dramatiska händelsen i skogen, då den försvunna eleven Markus återfanns vid liv. Men för Julia är inget sig likt. Det som lurade bland träden är kvar. Det som lockar pojkar in i skogen, det som alltid funnits i Järvhöga, finns fortfarande där ute. Samtidigt börjar Emil, Markus rumskamrat, ana att någonting inte är som det ska på skolan. Någonting har förändrats. Med Markus, med allt, och ingen går säker. Medan ljuset och våren återvänder till Järvhöga måste Julia och Emil försöka rädda sig själva, och dem som de älskar. Innan det är för sent. Midnattsblot är den fristående fortsättningen i Järvhögatrilogin, där stark spänning blandas med...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

Spännande, suggestiv och välskriven!

Betyg

Jag föll pladask för Bergtagen, så förväntningarna inför andra delen var höga. Midnattsblot är inte bara lika bra som Bergtagen, den är nära nog ett strå vassare. Karaktärerna blir allt mer levande, deras relationer utvecklas på olika sätt och jag känner starkt med dem. Särskilt Julia, vars mamma blir allvarligt sjuk. Vänskap, skräck och mystik i en perfekt blandning, magisk realism när den är som allra bäst.

Camilla Sten har ett helt eget sätt att skapa magi. En krypande suggestiv stämning som griper tag i en och gör det helt omöjligt att slita sig. Det är ett läge som gäller här, och det är sträckläsning!

Betyg

Del två i Järvhöga-trilogin är nu utläst. Det gick snabbt, och Camilla Sten är fantastisk på personporträtt. Älskade första delen (”Bergtagen”) och den här andra känns som en riktig cliffhanger inför tredje. Lite mer långsam, lite mindre läskigheter, men inte sämre för det. Citat: ”Det som lurade bland träden är kvar. Det som lockar pojkar in i skogen, det som alltid funnits i Järvhöga, finns fortfarande där ute”… Det är en serie för unga vuxna, vilket den passar utmärkt för - men även för mig som 40-åring. Tack snälla @rabensjogren för recensionsexemplar 🤩

Betyg

🌹Jag älskar hur spänningen blandas med magisk realism i denna Mysiga, Spännande Nagelbitsbladvändare.
Denna bok är välskriven & den håller sina läsare i ett Järngrepp rakt igenom hela boken.
Men vad är det som lurar ut pojkarna i skogen & vad är det som legat & lurat i Järvhögaskogen i alla dessa år😱
Jag hoppas att Del 3 kommer snart
💜💜💜💜💜 av 5st🌹

Betyg

Betyg: 4 av 5 - 📚 - Boken Midnattsblot av författaren Camilla Sten är den andra delen i Järvhögatrilogin. Den första boken heter Bergtagen och den läste jag för ett år sedan. Jag tyckte mycket om den första boken och jag tyckte mycket om den här. Den är välskriven, spännande, och berörande. Och jag ser verkligen fram emot den tredje och avslutande boken i serien. Rekommenderar varmt bokserien. (Och även författarens tidigare böcker, En annan gryning, och framförallt, Staden).