Michelle Obama

Mundy, Liza

| 2009

Flag from sv

22


Hon är rolig och vass, varm och rättfram, empatisk och krävande - och Barack Obamas mest inflytelserika rådgivare. Men vem är egentligen kvinnan som Barack kallar "bossen"? Liza Mundys målar i Michelle Obama ett intimt och avslöjande porträtt av denna starka kvinna och låter oss möta det mest dynamiska paret i dagens politik. Michelle är en välorganiserad pragmatiker; Barack charmören som inte plockar upp strumporna från golvet men som siktar mot stjärnorna. Michelle Obama växte upp i en arbetarklassfamilj i Chicagos södra del. Föräldrarna ingöt tidigt i henne hur viktigt det var att studera och att ge tillbaka till samhället. Under 60- och 70-talets USA var rasmotsättningarna fortfarande starka, men Michelle lyckades ändå komma in på Chicagos kommunala skola för högpresterande elever. Själv säger hon att det inte var förrän hon började studera på Princeton som hon upplevde att färgen...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

E

Ellinor Karlberg

2013-12-20

Betyg

Dålig översättning och/eller riktigt dåligt skriven bok. Kunde ju vara ett intressant ämne men det blir så platt! Läste lite, lämnade den, läste lite, lämnade den.. Länge. Tvingade mig att läsa klart...

Marilyn Mansilla

2012-02-28

Betyg

Denna bok är den andra biografi som jag har läst i hela mitt liv, och jag kan inte säga annat än att jag tyckte mycket om det och efter att ha läst den vill jag läsa och lära mig mycket mer om Michelle Obama.

Heléne Nilsson

2011-11-06

Betyg

Håller med Emma om att boken var synnerligen illa skriven - synd på ett så intressant material; hon verkar ju vara en minst sagt färgstark människa, fru Obama och så blir boken så torftig och trist. Illa, Mundy!

R

Rebecca C

2010-11-17

Betyg

Jag - som inte brukar läsa biografier - var nyfiken på personen Michelle Obama. Kommer att få leva vidare med den nyfikenheten tills att jag hittar en läsbar bok. Sällan stöter man på ett så uselt språk.

Kerstin Uhlén

2010-03-16

Betyg

Det var ingen litterär höjdare men ändå en intressant bok.