Meze - Det stora blå presenterar läckra mezerecept från östra Medelhavet. Krögaren Uluc Telmen (Halv Grek Plus Turk) har gjort en matresa längs den turkiska kusten i en gulet - en traditionell turkisk motorseglare i trä - tillsammans med sin vän, kläddesignern och stylisten Camilla Thulin. Resultatet finns samlat i den här boken, som på ett inspirerande sätt kombinerar de bästa mezerecepten med Camillas berättelser från resan.
Meze - Det stora blå är rikt illustrerad med över 120 härliga färgbilder av Eric Josjö.
ULUC TELMEN , även känd som »Bullen«, driver restaurang Halv Grek Plus Turk i Stockholm. Modernista har tidigare gett ut kokboken Meze hos Halv Grek Plus Turk, med ett taktilt omslag i sammet och guldtryck. Meze - Det...
Visa mer
Meze - Det stora blå presenterar läckra mezerecept från östra Medelhavet. Krögaren Uluc Telmen (Halv Grek Plus Turk) har gjort en matresa längs den turkiska kusten i en gulet - en traditionell turkisk motorseglare i trä - tillsammans med sin vän, kläddesignern och stylisten Camilla Thulin. Resultatet finns samlat i den här boken, som på ett inspirerande sätt kombinerar de bästa mezerecepten med Camillas berättelser från resan.
Meze - Det stora blå är rikt illustrerad med över 120 härliga färgbilder av Eric Josjö.
ULUC TELMEN , även känd som »Bullen«, driver restaurang Halv Grek Plus Turk i Stockholm. Modernista har tidigare gett ut kokboken Meze hos Halv Grek Plus Turk, med ett taktilt omslag i sammet och guldtryck. Meze - Det stora blå är tryckt i silver på marinblå sammet.
CAMILLA THULIN är kläddesigner, stylist och skribent. Hon har även gett ut böckerna Stil: Inspirerande råd & praktiska tips om personlig klädstil [2005] och Gör om mig: Finn din stil med Camilla Thulin [2014].
Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker
Jag är lite trött på den grundmall som just nu behärskar marknaden för faktaböcker. Alla böcker blir så lika varandra. Dock är just denna mat/resebok fullt användbar både som inspiration och till matglädje.