Meren ja pirun vliss

Adolfsson, Maria

| 2020

Flag from fi

Kevt ja kuolema saapuvat Doggerlandiin. Kiitetyn Doggerland-sarjan kolmannessa osassa Meren ja pirun vliss Karen Eiken Hornby on mahdottomien valintojen edess. Maailmankuulu taiteilija Luna on saapunut salaa Doggerlandiin nittmn uutta musiikkia kymmenen vuoden hiljaisuuden jlkeen. Luna on rsyttvn kaunis ja sietmttmn hyv, ja hn lumoaa kaikki juhlassa, joka ptt nauhoitukset. Kaikki paitsi ren komisarion, joka yhtkki tuntee itsens vanhaksi ja vsyneeksi. Seuraavana aamuna Luna on kadonnut. Samanaikaisesti toinen nainen joutuu pkaupunkia vainoavan pahoinpitelijn uhriksi. Eptavallisten kuumien kevn viikkojen aikana komisario Karen Eiken Hornbylla on edessn valintoja, jotka merkitsevt eroa elmn ja kuoleman vlill sek hnelle ett muille. Valintoja, jotka vaikuttavat mahdottomilta. Maria Adolfsson on tukholmalainen kirjailija ja viestinnn ammattilainen....

Ewa H

2020-05-17

Lysande, snudd p en femma! Vlskriven och ytterst spnnande med intriger som grenar ut sig och vertygande karaktrsbeskrivningar. Serien om Doggerland har bara blivit bttre och bttre. Hoppas Adolfsson kan fortstta ett tag till, lser grna mer med Karen Eiken Hornby i huvudrollen.

Maria Jacobsson

2020-05-08

Tredje boken i Doggerlandserien. Nr inte upp till samma niv som de tv frsta, men inte lngt ifrn. Storyn med den stora vrldsartisten knns verklighetsfrmmande och konstlad, medan vldtktfallen r mer trovrdiga och spnnande. Trots detta en klart lsvrd bok med spnnande miljer och en vl ssmmansatt huvudperson som r ltt att fastna fr. Jag ser fram emot nsta bok i serien och hur Karen ska lsa sina "problem".

Karolin L

2020-03-23

Jag kommer p mig sjlv med att vilja boka en resa till Doggerland flera gnger undertiden jag lser denna bok. Det r en otroligt fascinerande miljbeskrivning utan att fr den skull bli lngrandig. Jag r vldigt frtjust i Karen och hennes relationer. Jag lskar dessa bcker och vill bara lsa mer!

Spnnande, stark & vlskriven!

Minna Matson

2020-03-17

Fortstter att fascineras av (och vilja bo p) Doggerland. Jag fortstter ocks att uppskatta Karen och hennes nrmaste. Spnnande bladvndare som hller igng tv fall.

V

Viveka Vrnman

2020-02-27

Bsta boken hittills i Doggerlandserien!

Engelska Vninnan

2020-02-21

Karen blev ju ganska tilltufsad i frra delen, men nu r hon tillbaka
kaxig, rolig och osker. Det r fr denna operfekta kvinna som jag lskar serien och jag bara lngtar efter nsta del.