Ljudbok

MemoRandom

de la Motte, Anders

| 2014

Flag from sv

183


David Sarac är informatörshanterare vid Stockholmspolisen. Hans jobb är att rekrytera och sköta topphemliga källor. Manipulation, mutor och hot ? så länge han levererar resultat ställer ingen några frågor. Men efter en våldsam bilolycka förlorar han minnet. Tappar kontrollen över sitt avancerade nät av svek och lögner. Plötsligt är han lovligt byte för alla som vill åt hans hemligheter. För att skydda sig själv och sina källor måste han återupprätta kontakten med den försvunne infiltratören ?Janus?, som befinner sig högt upp i den kriminella hierarkin. Flera personer, på båda sidor om lagen, verkar vara beredda att gå över lik för att avslöja ?Janus? rätta identitet. Eller kanske för att skydda den?MemoRandom är den första boken i en serie. Den är såld till över 20 länder och filmbolaget Lionsgate producerar en amerikansk TV-serie baserad på samtliga böcker.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Cindy Kempe

2017-12-18

Betyg

Spännande, mycket bättre än hans tidigare serie. Kanske lite väl action a la tv i slutet. Men jag gillar idén och hur man får veta lite mer hela tiden tillsammans med huvudkaraktären.

E

Ewa H

2017-01-31

Betyg

Det blir nog till slut tyvärr bara en tvåa. Riktigt spännande och välskrivet är det, men intrigen blir allt eftersom alltmer svåröverblickbar. Och slutet! Vad är det egentligen som händer? Så dum är jag inte att jag i vanliga fall har alltför svårt att förstå, men här går jag rejält bet. Värt att läsa om lite saktare? Nä.

Pernilla Nilsson

2016-12-05

Betyg

Jag har missat denna författaren, men nu har jag fått en ny favorit. Gillade mycket. Spännande! Och jag gillar vändningarna som gör att man vill fortsätta mot slutet. Jag har redan påbörjat fortsättningen.
Rekommenderas.

J

Jessica S

2016-09-18

Betyg

Bra story, bra skrivet, men sista delen av boken förstör då det blir som en scen i en actionfilm istället. Ingrediensen med en personlig assistent känns ju helt icke trovärdig också på alla sätt. Både att nån skulle få en och att han i så fall skulle gå på det.

B

Björn Math

2016-07-12

Betyg

Bra uppbyggd intrig. Överaskande slut. Läs!

jn dvd

2016-04-15

Betyg

Anders har styrt uppspelet i denna spänningsroman jämfört med böckerna om Henke. Spänningen är tät och trots ett mer moget språk så är det en lättläst bladvändare.

jn dvd

2016-04-15

Betyg

Anders har styrt uppspelet i denna spänningsroman jämfört med böckerna om Henke. Spänningen är tät och trots ett mer moget språk så är det en lättläst bladvändare.

A

Anders Friberg

2016-03-29

Betyg

Bra skriven, spännande och intensiv upplösning

E

Eva Bill

2016-03-23

Betyg

Slukar alla hans böcker nu!!!

Klara Jennische

2016-03-08

Betyg

Spännande och bra bok att lyssna till. Gillade författarens tidigare triologi Geim men tog lite längre tid innan jag fastnade för denna. Bra, spännande men är ej säker på om jag kommer att lyssna vidare på nästa.

P

Per Fr

2016-02-07

Ok för det mesta - lite sega partier - avslutningen sänker betyget

Eva Jacobson

2015-12-06

Betyg

Tjatig.

H

Harriet Axelsson

2015-01-22

Betyg

Gillade hans första bok Geim och hade höga förväntningar. Men denna bara frossar i förvecklingar och våld. Läste visserligen ut den men inget att rekommendera

A

August Larsson

2014-11-29

Betyg

Grymt spännande

T

Torben Norling

2014-07-04

Betyg

Trodde mer på denna bok pga Geim där det händer lite. Denna bok är en seg historia som man hela tiden anar var den tar vägen. Inga karaktärer som känns intressanta. Trist...

K

Karin Löfstrand

2014-06-09

Betyg

140607: Riktigt, riktigt bra - en stark fyra! Spännande och innehållsrikt med intressanta personer och konspirationer. Längtar efter nästa bok och hoppas på samma uppläsare.

Marita Ryen

2014-06-05

Betyg

Betyg 3+. Bra uppläsare och spännande nästan hela vägen. Vissa saker jag ej förstod därav sänkt betyg.

J

J LJ

2014-05-27

Betyg

Hade höga förhoppningar efter Geim-trilogin, men tyvärr infriades de inte alls. En viss spänning, men överlag så lämnade inte boken mer än ett "jaha" när jag var klar. Nu ska jänkarna filma denna, så vi får se hur det går.

Leve HP!

Kickie Boman

2014-05-15

Betyg

Gillade verkligen Geim-trilogin och hoppades mycket på den här. Jag behövde inte bli besviken, mycket spänning! Suveränt uppläst av Magnus Roosman. En stark 4:a!!

Jan Banan

2014-05-01

Betyg

De La Mottes nya triologi saknar det nya, fräscha och rappa som böckerna om HP och systern hade. Detta tycker jag är synd, för utan dessa särdrag faller han in och blir en i mängden. Inget större fel på den här boken, men jag som läsare får en liten känsla av en TV-såpa när jag läser den och det ringer en varningsklocka inom mig om att den här serien bara kommer att snurra på utan att någonsin leverera några egentliga svar..likt Twin Peaks och Laura Palmer.

Charlotta Rylander

2014-04-22

Betyg

Bra och spännande, men slutet? Ett slut som skriker efter en uppföljning, men som läsare känner jag mig snuvad.

Britt-Marie Kullin

2014-04-02

Betyg

Betyg: 4,5 av 5.

Det här är Anders de la Mottes fjärde roman. Och det är den första boken i en kommande serie böcker.

Dom tre tidigare böckerna han har givit ut, är en trilogi, och böckerna heter ?Geim?, ?Buzz?, och ?Bubble?. Jag tyckte mycket, mycket om den boktrilogin, så jag hade höga förväntningar på den här nya boken.

(Här är länkar till mina recensioner av ?Geim?, ?Buzz?, och ?Bubble?).

Den här nya boken, ?MemoRandom?, kändes nästan lite som en fortsättning av trilogin. Inte för att den alls handlade om samma saker, och att det var samma personer. Utan för att det var samma känsla i boken som i dom tidigare böckerna. En känsla som jag tycker mycket om.

Anders de la Motte skriver på ett sätt så att det är oerhört svårt att lägga ifrån sig boken. Ett otroligt högt tempo är det hela tiden, så jag förstår mycket väl att det spelas in en teve-serie baserad på böckerna. För när man läser boken så känns det nästan som om man tittar på en film.

Jag tyckte väldigt mycket om boken, och ser verkligen fram emot att läsa kommande böcker i serien. Och jag rekommenderar verkligen boken till alla som tycker om moderna, snabba, verklighetstrogna, lite våldsamma, lättlästa och spännande kriminalromaner.