Memento mori - minns att du skall d

Juhlin, Sanna

| 2010

Louise, 31 r lever ett ensamt liv dr film och bcker r hennes stora intresse. Hon lider av stark ngest och tampas dagligen med fobier. Hon drivs av en inre lngtan efter riktig krlek och tror sig finna den i Axel. Krleken kompliceras av en annan man, systerns kommande brllop och den stndiga kampen med sig sjlv. Louise jagas inte bara av sina inre demoner utan ocks av ngot hon inte sjlv kan styra? Louise checkade aldrig in. Den lediga veckan tillbringade hon i sitt hem. Hon gjorde kotletes - som r sm lettiska kttpajer - t klsoppa, sg p lettisk film och lyssnade p opera i sina hrlurar. Sedan klistrade hon in broschyrer, filmrecensioner, bilder p maten hon tit och allt hon kunde finna om Lettland i en prm med titeln "Min semester". Louise insg sjlv att hela grejen var fullstndigt absurd men det hade trots allt varit en trevlig vecka. Hon hade upplevt Lettland i...

Blommiga Barbro

2015-04-08

Annorlunda thriller med psykologiska & humoristiska inslag. Bitvis riktigt spnnande. Synd bara att den var s kort. Jag lser grna fler thrillers av frfattaren! Stark fyra! Kan varmt rekommendera!

Ally Regins

2012-06-24

Det var titeln som drog mig till boken, men den levde inte upp till mina frvntningar.

Michael Nysts

2011-12-10

Psykologisk rysare med en huvudperson som jag gillar och starkt kan identifiera mig med. Berttelsen hller dock inte riktigt hela vgen och det lyckliga slutet fr den att tappa i trovrdighet. Det r som om frfattaren inte hller hela distansen, utan snabbt vill komma i ml med historien. Men fram till den sista femtedelen r det en psykologiskt trovrdig roman om en empatiskt strd ung kvinna som har vldigt svrt fr andra mnniskor. Jag lser grna mer av Sanna Juhlin.

Kristina Simar

2011-01-31

En hrligt skriven roman om den ngot grtrista bibliotekarien Louise. Frfattaren har lyckats fnga hennes tristess p ett skickligt stt. Det gr inte att komma ifrn hur trkigt allt verkar vara fr Louise. Beskrivningarna om hur trist hon tycker om att umgs med slkt och vnner sitter perfekt. Det knns i hela kroppen hur illa hon tycker om att vara i andras nrhet. Rytmen i texten r jmn hela tiden och berttelsen hller frn brjan till slut. Den pendlar mellan humor, spnning, melankoli och cynism. En riktigt bra debutroman av Sanna Juhlin.

Desire Fredlund

2010-12-27

Handling

Omdme
Louise, Sveriges Bridget Jones. I dagboksform berttar de bda om att vara singel i 30-rs ldern. Om helvetet att aldrig finna den rtte. Elndet nr hon vl trffar honom. Om otcka familjemiddagar. Bde Louise och Bridget tycker livet r ett elnde. Fast Bridget tycker det r hrligt kul i alla fall. Det gr inte Louise.

Louise r genuint ensam och jag lider med henne sida upp och sida ner. Hon mr dligt och har s gjort i strre delen av sitt liv. Jag knner igen mig ibland. Frstr stundtals exakt hur hon tnker.

I Bridget Jones dagbok skrattade jag igenknna. Fr mycket vin och falla fr skitstvlar ... Ja, ni vet.

I Memento Mori srjer jag tillsammans med Louise i mitt hjrta. Och glds. En bok som knns synnerligen kta och nra. D Bridget endast fr liv i bokens vrld, dr kan Louise mycket vl vara din kollega eller vn. Eller en liten del av dig sjlv.

En 4:a. Ls den. En bok som berr och som jag kommer att ta med mig ett bra tag framver.