Hur överlever man över sex års fångenskap i djungeln? Hur kan man förbli en människa under en tillvaro då man berövas många av det väsentligaste som det innebär att vara människa. Det är en fantastisk skildring av en människas inre och yttre strapatser som Betancourt ger oss i sin bok. Hon visar både sin styrka och sina tillkortakommanden på ett sätt som för oss verkligen nära. Och vi längtar lika intensivt som hon själv till det ögonblick då hon slutligen blir befriad. I det ögonblicket blir vi också fria. En stor läsupplevelse.
2013-12-26
Intressant manus, halvintressant genomfört, är ej heller så förtjust i författarens inre tankar. Har inte läst ut boken ännu ialla fall. Rätt stark 2:a eftersom jag finner situationen exotisk.
2012-06-04
En fantastisk bok! Det mest fascinerande är att Ingrid Betancourt har lyckats behålla sina värderingar och hållit fast vid rätten till sitt värde som människa oavsett hur illa hon har blivit behandlad. Lite för lång, men väldigt läsvärd!
2011-09-11
Ingrid Betancourt blir tillfångatagen av den colombianska FARC-gerillan och tvingas spendera sex och ett halv år i djungeln. Genom åren uthärdar hon fångenskap, misshandel, svält, sorg och det mänskliga spelet mellan fångarna själva. Samtidigt visar hon fram vänskapsband, kärlek och hopp om en ljusare framtid. Det är främst en berättelse om överlevnad, men den berör även kampen för att bli en bättre människa. Lång, men intressant.
Till en början väldigt tungladdad med dramatiska metaforer, men den tar sig ganska snabbt. Intressant skildring av mänskliga relationer, men jag hade velat ha mer politisk analys samt framför allt en epilog. Nu sätter Betancourt punkt som att det är över, och det må det vara för henne men FARC finns ju kvar.